Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A babának is átadhatja a koronavírust a fertőzött terhes anyuka

Szerző: Babaszoba.hu

2020. február 5.

Forrás: Portfolio.hu

A koronavírussal fertőzött várandós nők átadhatják a vírust a még meg nem született babájuknak - közölték a vuhani gyermekkórház orvosai a CCTV kínai televízióval.

A babának is átadhatja a koronavírust a terhesek anyuka (Fotó: iStock)
Az orvosok azután nyilatkoztak így, hogy egy fertőzött nő február 2-án életet adott gyermekének, az újszülöttnél pedig 30 órával később megállapították a koronavírus jelenlétét - írja a Portfolio.hu. Az orvosok szerint az újszülött stabil életjeleket mutatott, nem volt lázas és nem köhögött, azonban légzési elégtelenség jelentkezett nála. - Figyelmet kell szentelnünk annak, hogy a fertőzés anyáról gyermekre is terjedhet - mondta Cseng Ling-kong, a vuhani gyermekkórház újszülött osztályának főorvosa.
A kórház közölte egy másik eset részleteit is: egy újszülött egészségesen született január 13-án, dajkánál később kimutatták a vírus jelenlétét, édesanyjánál pedig napokkal később. A csecsemőnél azonban csak január 29-én jelentkeztek a fertőzés tünetei. Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy az anyát a csecsemő dajkája fertőzte-e meg, és az édesanya adta-e tovább később a vírust a gyermekének. - Azt viszont megerősíthetjük, hogy a gyerek koronavírussal fertőzött emberekkel volt szoros kapcsolatban, ami annyit jelent, hogy az újszülöttek is megfertőződhetnek - mondta Cseng. Közlésük szerint egyik gyermek állapota sem válságos.
Kapcsolódó írásaink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések