Terhesség

A Kismama kismamája: Andrea

Andrea már nagyon készül a szülésre. Várandóssága utolsó hónapjában beszélgettünk vele.
2013. Április 06.

– Terveztétek a második babát?

– Igen, azt mondtuk, jöjjön, amikor csak akar, és jókor jött, bár akár előbb is jöhetett volna. Azonnal tudtam, hogy terhes vagyok, mert pont, mint Noncsinál (Nagy Noémi a kétéves elsőszülött), émelyegni kezdtem, aztán három hónapot rendesen végig is hánytam. Ilyen alkat vagyok, úgy tűnik. Szóval az első jellegzetes hányingernél megcsináltam a tesztet, amely pozitív is lett.

– Azért a pici lány mellett nehéz hónapok jöttek, nem?

– Noncsi annyira aranyos volt, jött utánam hányni, próbálta utánozni, én meg rászóltam, hogy ez nem vicces, anya rosszul van! Aztán valahogy többnyire úgy jöttek ki a rosszullétek, hogy addigra Dénes pont hazaért, én a kezébe nyomtam a lányát, és rohantam hányni.

– Ennél nagyobb izgalom azért nem ért benneteket a kilenc hónap alatt, ugye?

– De, szintén a várandósság elején. Az első ultrahangon nem csak egy magzatot láttak, hanem kettőt! Hát elsőre szívesen vettük volna az ikreket, de hogy egygyerekesből rögtön háromgyerekesek legyünk, abba kicsit beleszédültünk így elsőre. Ezért volt eleinte a szokottnál több ultrahang, míg aztán kiderült, hogy csak az egyikük fog megszületni. Ő pedig nagy örömünkre kisfiú!

Névjegy:

Nagyné Nedves Andrea (30)

kutató vegyész

Mikorra várja a babát? 2012. július 23.

Hol fog szülni? II. Női Klinika, Budapest