Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A Facebook miatt mondanak le sokan a szexről

Szerző: Babaszoba.hu

2017. január 4. | Frissítve: 2017. január 10.

Forrás: Medipress

Amiatt veszítenek magabiztosságukból a britek, hogy a Facebookon rengeteg romantikával és edzéssel kapcsolatos bejegyzéssel találkoznak, ami miatt kevésbé érzik magukat erősnek és vonzónak, bármelyik nemhez is tartozzanak.

A Facebook miatt mondanak le sokan a szexről

A Facebook- és az Instagram felhasználók fele vallotta be, hogy valahányszor romantikus és fitnesz témájú frissítéseket olvas, máris kevésbé érzi magát magabiztosnak. A Pencourage.com anonim kérdőíve szerint ez a hatás olyannyira erőteljes, hogy ezek az emberek később a hálószobában sem mernek kezdeményezni.
Úgy tűnik a férfiakra leginkább a fotómegosztás hat: kétharmaduknak a hálószobai teljesítményére is hatással van a tény, hogy mások képeit látták, és emiatt rosszul érzik magukat a bőrükben.
"Azt már korábbi kutatások is bizonyították, hogy az okostelefonunkkal való kapcsolatunk az intimitásra nincs jó hatással, most azonban ennél is messzebb megyünk: az önbizalmunk és kezdeményezőkészségünk is sérül" - mondja a kutatást vezető Dr. Richard Sherry pszichológus.
A szakember szerint ez a negatív hatás olyan erőteljes lehet, hogy sokan már eleve nem is élnek szexuális életet azokon a napokon, amikor mások frissítései vették el az önbizalmukat.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések