Terhesség

A 7 leghűsítőbb nyári étel kismamáknak

A terhesség alatt még inkább oda kell figyelni a hidratálásra kánikulában. Hűtsd le a tested ezekkel a szuper ételekkel!
2017. Augusztus 04.
A 7 leghűsítőbb nyári étel kismamáknak

Akármennyire is szereted a meleget, ha nyáron vársz kisbabát, azt érezheted, hogy ez már neked is sok. Nem hiába, hiszen a kinti forróságot a benned tomboló terhességi hormonok és a súlygyarapodásod elviselhetetlenné teszi. Nagyon fontos, hogy odafigyelj a saját egészségedre és a kisbabád szükségleteire is. Győzd le a meleget, előzd meg a kiszáradást, a megfelelő folyadékmennyiség bevitele mellett egyél minél többet a parents.com nyári ételeiből, melyek nemcsak finomak, de le is hűtik a tested.

1. Görögdinnye

Víztartalma: 92%. Ha a gyümölcsök víztartalmáról van szó, a görögdinnye a nyertes. Ha emelni szeretnéd a napi vízadagodat, válaszd a görögdinnyét. Szeleteld és kockázd fel, nassold el egy kényelmes kanapén, vagy készíts belőle egy finom smoothie-t, amihez itt találsz recepteket. Nincs is ettől frissítőbb finomság kánikulában.

2. Eper

Víztartalma: 91%. Ez az apró kis gyümölcs a hasznos tápanyagok mellett szintén nagyon sok vizet tartalmaz. Magában is finom, de gazdagíthatod vele a joghurtodat, zabkásádat, salátádat is.

3. Uborka

Víztartalma: 95%. Az uborka víztartalma nagyon magas. Dobd fel vele a szendvicsedet vagy készíts belőle görög salátát.

4. Saláta

Víztartalma: 95%. A rizs és krumpli helyett próbáld ki a salátát köretként. Grillezett húsokhoz passzol a legjobban, ráadásul sok vizet is tartalmaz.

5. Sárgadinnye

Víztartalma: 90%. A sárgadinnye az egyik legjobb nyári csemege. Kockázd fel és tedd egy dobozban a hűtőbe. Hűtve fogyaszd, imádni fogod.

6. Joghurt

Víztartalma: 85%. Sok víz egy kis fehérjével – ez a joghurt. Egészséges, tele van hasznos, csontépítő kalciummal, na és persze vízzel. Adj hozzá gyümölcsöket, magvakat, tökéletes frissítő reggeli vagy uzsonna lesz.

7. Gyümölcsös jégkrém

Víztartalma: 94%. Nos, igen, mi más hűsítene jobban egy forró nyári napon, mint egy gyümölcsízű jégkrém? Ezzel azért óvatosan, mert bár sok vizet tartalmaz, tele van cukorral is. Mértékkel azért nyugodtan eheted. Vagy válassz természetes édesítős változatot.További szuper tippek: