Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A 24.hu riportere kipróbálta, milyen a szülésKépes elviselni egy férfi a szülés fájdalmait?

Szerző: Babaszoba.hu

2018. szeptember 29. | Frissítve: 2021. június 30.

Forrás: 24.hu/babaszoba.hu

Bármennyire is közel áll egymáshoz egy pár két tagja, a férfiak a szülést csak kívülról képesek megtapasztalni. Arra azonban van lehetőség, hogy a szüléshez kapcsolódó fájdalmat érezzék - van, aki elég bátor ahhoz, hogy kipróbálja!

A férfiak évezredek óta próbálják elképzelni, milyen is lehet egy szülés, mekkora fájdalommal jár. Természetesen, erre nincs tökéletes lehetőség, de úgynevezett fájdalomszimulátorok segítségével legalább egy rövid időre "belekóstolhatnak" abba, mit is éreznek a nők. A 24.hu újságírója, Katz Dávid is alávetette magát egy ilyen kísérletnek - érdemes megnézni a videót!
Jó néhány úgynevezett terhességi szimulátort is kifejlesztettek már - persze, egyik sem adja vissza tökéletesen a várandósság érzését, de ezek segítségével a férfiak legalább részben megtapasztalhatják, milyen is terhesnek lenni. Az Empathy Belly nevet viselő készletben például 20 különböző tünetet "próbálhatnak ki" a férfiak, a testsúlynövekedéstől a magzatmozgásokon át a megnövekedett vérnyomáson át az állandó pisilési ingerig és hátfájásig. 
Hogyan viselik a férfiak a szülési fájdalmakat?
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések