Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

8 név, ha mesebeli boszorkányokról neveznéd el a kislányodat

Szerző: Bagaméri Viki

2022. április 6.

Forrás: babaszoba.hu

Te tudtad ezekről a nevekről, hogy mesebeli boszorkányok viselték? Ha megtetszenek, akár anyakönyveztethetitek is a kislányotoknak!

Azok a szülők, akik különlegességet keresnek a Magyarországon anyakönyvezhető nevek listájában, attól sem riadnak vissza, hogy boszorkányos név mellett döntsenek - jól is teszik, hiszen a mesékben számtalan olyan kedves boszorkánnyal találkozhatunk, akik kizárólag jó célokra használják fel a varázserejüket!

A boszorkányok varázslatos személyiségek!

(Fotó: Getty Images)

Amarilla - Ő Lázár Ervin, A legkisebb boszorkány című művének címszereplője, aki senkinek nem képes borsot törni az orra alá, sőt kifejezetten segítőkész. Maga a név görög eredetű és azt jelenti, fényes. Jó boszorkányság ide vagy oda, ez a név "rendkívül ritka keresztnév" besorolást kapott.

Amália - Boldizsár Ildikó, Amália álmai című művének főhőse, aki varázserejét kizárólag jó dolgokra akarja fordítani. Története kezdetén kissé magányos, végül azonban rátalál a boldogságra és a természet csodáinak ismerője lesz belőle. Ez a rendkívül ritka női név germán eredetű és azt jelenti, az Amálok védelmezője.
Glenda - Glinda, akinek nevét itthon csak Glendaként lehet bejegyeztetni, az Óz, a csodák csodája című mese jóságos boszorkánya, aki még a légynek sem tud (de nem is akar!) ártani. Ez a név kelta-amerikai eredetű és annyit tesz, a völgyben élő. Ha nem győzött meg elsőre a hangzása, anyakönyvezhető Glenna-ként is!

Hanga - Egy rakoncátlan tündér, aki Tóth László, A boszorkány porszívója című könyvéből, aki eltulajdonítja a jóságos Dörzsi-Mörzsi szuperjárgányát, a porszívót. Maga a név magyar eredetű, és a hanga nevű virág elnevezésére utal. Közepesen gyakori névnek számít itthon.
Matilda - Ö a Matilda, a kiskorú boszorkány című film főszereplője, aki egy cseppet sem mindennapi kislány. Vannak, akik furának, mások kiemelkedően okosnak tartják, a lényeg, hogy nem olvad bele a tömegbe! Neve német eredetű és a hatalomért vívott harcot jelent - anyakönyvezhető még Matildként is.
Szabrina - Egy 1996-os, rendkívül nagy népszerűségnek örvendő sorozatnak a címszereplője Sabrina a tiniboszorkány. Két boszorkányrokonával él együtt és megmutatja, mit is jelent az igazi barátság. Neve kelta-angol eredetű, jelentése pedig egy vízben élő tündérhez kapcsolódik.  

Vanília - A Fairy Oak trilógia boszorkány ikerpárjának egyik tagja, akinek nevét itthon is lehet anyakönyvezni - a másik lány neve, Pervinka egyelőre nem választható hazánkban. Vanília viszont bármelyik kislány lehet itthon: a név magyar eredetű és az édes ízvilágú fűszert jelenti. Ha  úgy jobban tetszik, Vanilla írásmóddal is anyakönyvezhető.
Zelda - Egy jóságos és vicces boszorkány nagynéni, aki lelkesen támogatja a szárnyát bontogató fiatal boszorkányt. Maga a Zelda név germán-olasz eredetű és azt jelenti, szürke harcos. A többi boszorkányos névhez hasonlóan ez is rendkívül ritka keresztnévnek számít!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések