Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

7 dolog, amit másképp kellett volna csinálnom a terhességem alatt

Szerző: B.G.- babaszoba.hu

2018. július 20. | Frissítve: 2020. augusztus 6.

Forrás: babaszoba.hu

Van néhány dolog, amit kihagytam a terhességem alatt, és amit már nagyon bánok. De azért hibázunk, hogy tanuljunk belőle, nem?

7 dolog, amit másképp kellett volna csinálnom a terhességem alatt
Aki először terhes az tudja, hogy egy kicsit rémisztő az egész. Sokan, sokfélét tanácsolnak, de a tanácsok nem mindig jók. Erre sajnos sokszor csak utólag jövünk rá. Hallgattam én is a tanácsokat és bólogattam. Voltak, amiket megfogadtam és voltak olyanok is, amiket nem és most már bánom. Íme, ezeket bántam meg.

1. Használd ki az utolsó heteket!

Bárcsak kihasználtam volna az utolsó heteket arra, hogy a partneremmel legyek. Élvezzétek ki az időt együtt, mielőtt a baba megszületik - gyakran mondták nekem, de mi annyira összpontosítottunk arra, hogy befejezzük a baba szobáját, hogy elfelejtettük a mi időnket. Bárcsak kihasználtam volna az utolsó időket a partneremmel, mielőtt a baba megszületése megváltoztatta a kapcsolat dinamikáját.

2. Jógázz!

Bárcsak jógáztam volna! A barátok azt mondták: Járj kismama jógázni. Azt mondták, hogy segít a szülésnél, de én elutasítottam.
Most már azt gondolom, hogy bárcsak megtettem volna.
Most, kívántam volna. A csípőm rugalmasabb lett volna. Nem szabadott volna elutasítanom valamit, ami könnyebbé teheti a vajúdást. Sajnos én elutasítottam. Most minden terhes nőt arra biztatok, hogy ha teheti, járjon szülés előtt jógázni.

3. Egyél kettő helyett!

Nem kellett volna. Nem mintha nem élveztem a sok evést. És az a helyzet, hogy még mindig sokat eszem. De az elmúlt néhány hétben azon tűnődtem, hogy ezek a késő esti fagylaltok és csokoládék mit tesznek majd a szülés utáni énemre. Nos, most már tudom. Végül sok felesleges kilót szedtem fel, amit most nem tudok leadni.
Megtanultam a leckét.

4. Mentális felkészülés

Bárcsak mentálisan felkészültem volna a testi változásokra. A terhesség utolsó néhány hetében a csípőm fájt, nem tudtam aludni, ideges voltam, mert nem illettem a ruháimba, és sok striám lett. Ha felkészültem volna, nem ért volna váratlanul és nem lettem volna szomorú.

5. Fotózz!

Sajnálom, hogy nem készült fénykép a partneremmel, amíg terhes voltam. Az idő olyan gyorsan elrepült, hogy amikor befejeződött a terhesség akkor döbbentem rá, hogy egyetlen terhes fotónk sincs a párommal.
Azt kell mondanom, hogy ezt sajnálom a legjobban.

6. Kismamaruhák

Miért vásároltam annyi kismamaruhát?
A barátok újra és újra elmondták: "Ne pazarold a pénzt kismamaruhákra". Mégis ott voltam a boltban újra és újra és újabb és újabb kismamaruhákat vettem. Minek? Most van egy doboznyi kismamaruhám, amiket valószínűleg soha többé nem fogok hordani.

7. Élvezd ki az időt egyedül

Bárcsak bölcsen használtam volna fel a szülési szabadságom.
Ó, szülési szabadság! Hosszú séta a napsütésben, reggeli egy csendes kávézóban, és természetesen egy kis kényeztetés. Ehelyett a legtöbb napot azzal töltöttem, hogy a pelenkatáskákat és a szoptatós ruhákat kutattam (egy másik rossz befektetés), és ennek eredményeképpen mire a baba megérkezett, semennyi időt sem töltöttem magammal.
(via)
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák