Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

73 évesen szült ikreket egy nő

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 9.

Forrás: Index.hu

Az indiai nő és férje egész életükben próbálkoztak a gyermeknemzéssel, számos orvosnál jártak, eredménytelenül.

73 évesen szülte meg ikreit (fotó: Mangayamma Yaramati)
Mangayamma Yaramati 73 évesen császármetszéssel szülte meg ikerlányait. A szülész a BBC-nek elmondta, hogy az anya és a babák is jól vannak. Mindez azonban az apáról nem mondható el, a 82 éves Sitarama Rajaraó a gyerekei születésének napján sztrókot kapott és kórházban ápolják jelenleg is.
Az asszony és férje szinte egész életükben gyereknemzéssel próbálkoztak, eredménytelenül. Az indiai társadalomban a falvak közössége kinézi azokat a nőket, akiknek nem születik gyerekük.
Gyermektelen hölgynek neveztek. Az emberek vádló tekintettel néztek rám, mintha csak valami bűnt követtem volna el. A férjem azonban sziklaszilárdan állt mellettem - idézi az asszonyt az Index a Times of India nyomán.
Az ikrek mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. A mesterséges megtermékenyítés elvégzése előtt a nőgyógyászuk konzultált kardiológussal és gyermekgyógyásszal is, az asszonnyal pedig többször beszélt pszichológus is, így megbizonyosodtak afelől, hogy mentálisan friss. Egészségi állapota korához képest remek.
Számos indiai nőgyógyász szólalt fel a beavatkozás ellen. A kezelést végző orvos megtagadta, hogy további részleteket áruljon el a folyamatról, az érintettek személyiségi jogaira hivatkozva. Így azt sem árulta el, hogy valóban a házaspár-e a gyermek biológiai szülei. Azt azonban állítja, mindenben betartották a törvényeket.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések