Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

6 ok, hogy szeresd a várandósság alatt a testedet

Szerző: Galgóczi Edina

2020. július 16. | Frissítve: 2022. január 2.

Forrás: babaszoba.hu

A terhesség sok kellemetlen tünetet, nehézséget tartogathat, ráadásul a test változásai miatt önbizalomhiánnyal is küzdhetsz. Íme 6 dolog, ami segíthet elfogadni a terhesség alatt megváltozott testedet.

A terhesség csodájának megélése mellett felbukkanhat az érzés: "nem tudok kibékülni a várandós testemmel". A megváltozott állapot elfogadásának legjobb útja, hogy sorra veszel néhány pozitívumot, amikért igenis szerethető a kismamatest. 

Kinek a mellei ezek?

A keblek változása már a fogamzás után 1 héttel elkezdődik. A méretbeli növekedésnek természetesen a férjed örül valószínűleg a legjobban. Légy büszke a melleidre, használd ki ezt az időszakot!

Helló, kismamaruha, helló, kényelem!

A derékban széles, elasztikus rész a világon a legkényelmesebb, és hidegben a legmelegebb viselet. A terhesség alatt legálisan hordhatsz extra kényelmes ruhadarabokat, komfortos, lapos sarkú cipőt olyankor is, amikor egyébként kevésbé laza göncöket illik felvenni. Most ér mindig előnyben részesíteni a kényelmet!

Pá-pá menstruáció!

Vajmi kevés hölgy létezik, aki szereti a piros napokkal együtt járó kellemetlen tüneteket, macerát. Erre az időszakra megszabadulsz a havi bajtól. Ha szülés után nem szoptatsz, akkor még nagyjából 2 hónapig nem lesz dolgod vele, ha intenzíven szoptatsz, akár 1 évig is búcsút inthetsz neki. Ez idő alatt nem kell azon aggódnod, hogy mikor jön meg, meddig tart. 
Fogadd el a megváltozott testedet! (Fotó: iStock)

Mi az a fogamzásgátlás?

A terhesség alatt a védekezés terhe is lekerül a válladról. Átadhatod magad a szenvedélynek mindenféle védekezési procedúra nélkül. 

Frenetikus a szex

Általában a 2. harmadban a kismamáknál megnő a szexuális étvágy. A vérellátás nő odalent, a szeméremajkak duzzadtabbak, vérbők lesznek. Lehet, hogy olyan orgazmust vagy képes átélni a terhesség alatt, amit sosem azelőtt. Sőt előfordulhat, hogy többszörös orgazmusban is részed lehet.

Sosem vagy egyedül 

A kis "albérlőd" a legjobb és legédesebb lakótárs a világon. Rejtett, misztikus jelenlétének sokszor jelét is adja - rúg, bokszol, ficereg, csuklik. A terességnek ez az egyik nagy varázsa - a tudat, hogy sosem vagy egyedül, gyermeked mindig veled van. Ez a fajta szívmelengető szimbiózis leírhatatlan érzés. Csak az értheti, aki hordott gyermeket a szíve alatt.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések