Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

6 hihetetlen, de igaz tény a terhességről

Szerző: Babaszoba.hu

2018. április 7. | Frissítve: 2019. október 9.

Forrás: babaszoba.hu

Közhelyesen hangzik, de a terhesség valóban az egyik legnagyobb csoda, hiszen egy igazi, tökéletes kis emberi lény jön létre néhány sejtből. Íme, néhány olyan érdekesség, ami még így is hihetetlennek tűnik!

A terhesség átlagosan 280 napig tart, azonban a feljegyzések szerint a leghosszabb terhesség több mint egy évig, pontosabban 375 napig tartott! 1945-ben egy 25 éves amerikai hölgy úgy adott életet márciusban a gyermekének, hogy az utolsó menstruációja előző év februárjában volt. Meglepő módon, az egészséges kislány nem volt nagyobb az átlagosnál.
Nigériában négyszer annyi az ikerszülés, mint a világon bárhol. A szakemberek nem tudják ennek a pontos okát, de úgy vélik, hogy a jamgyökér fogyasztásával lehet összefüggésben. Ez a növény ugyanis kiegyensúlyozó hatással van a hormonrendszerre, serkenti a termékenységet és a szexuális vágyat is növeli.
A nők egy részének megnő a lába a terhesség alatt
Ha valaha is elgondolkodtál már azon, miért "szabad" szeretkezni a terhesség alatt, a válasz a magzatvíz. A magzatvíz megvédi a kisbabát, mert tompitja azoknak az ütéseknek, lökéseknek a hatását, melyek a méhet érik.
Egyetlen feljegyzett esetben vezetett az orális szex terhességhez. Egy vagina nélkül született afrikai lány esett teherbe orális szex után, méghozzá egészen elképesztő módon: az aktus után hasbaszúrták, és (valószínűleg) a megsérült belső szerveken keresztül juthattak be a spermiumok a méhébe, ahol meg is termékenyítették a petesejtet. A szakemberek szerint a történet egészen elképesztően hangzik, mégis igaz.
A fiú magzatoknak már az anyaméhben lehet erekciója. Ez a jól látható "tény" segíthet például az ultrahangos vizsgálatok során megállapítani a magzat nemét.
A nők lába akár egy teljes számot is nőhet a terhesség alatt, és bár sokan nem is veszik észre, hogy megváltozik a lábméretük, vannak olyanok, akiknek bizony az összes cipőjüket le kell cserélni. Különösen kellemetlen lehet, ha valakinek nemcsak megnő, de meg is dagad a lába! 
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések