Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

6 dolog a terhesség alatt, ami sokszor nem úgy alakul, ahogy azt vártuk

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 10. | Frissítve: 2022. március 12.

Forrás: babaszoba.hu

Minden nőnél más a terhesség, de egy biztosan közös mindannyiukban: senkinél sem olyan idilli és tökéletes állapot, mint amit a közösségi média közvetít nekünk. Az elvárások tehát általában nagyon mások, mint a valóság. Például a következők terén is.

6 kevésbé csodálatos tény a terhességről

Kismama stílus

Elvárás: Hihetetlenül stílusos leszek, végig a terhesség alatt!
Valóság: A stílusos kismama ruhák elképesztően drágák, és nehezen fellelhetőek - ezért ne csodálkozz, ha végül ugyanazt a néhány túlméretezett darabot viseled majd egész idő alatt. Hidd el, nincs is azoknál kényelmesebb.

Az a dolog a ragyogással

Elvárás: A kismamai ragyogásnak köszönhetően mindig olyan csodálatos leszek a képeken!
Valóság: A ragyogás helyetti legmegfelelőbb szó az, hogy izzadt.

Ételek utáni sóvárgás

Elvárás: Bármit meg tudok majd enni, amit csak akarok.
Valóság: Kedvenc ételeid olyan refluxos tüneteket okoznak, hogy rettegsz, hogy ne is találkozz velük a terhesség alatt. Ha pedig mégis eszel ezekből, mert annyira lehetetlenül éhes vagy, azért garantáltan egy álmatlan, forgolódással teli éjszakával fogsz majd fizetni.

Terhesség a közösségben

Elvárás: Az emberek biztosan nagyon kedvesek lesznek, és mindig felajánlják nekem a helyüket, csak azért, mert látják, hogy mekkora a pocakom.
Valóság: Az emberek olyan gyorsan rohannak el előled, ahogy csak tudnak, mert attól félnek, mert attól félnek, hogy bármikor megszülsz a közvetlen közelükben. Általában inkább a következő liftbe szállnak, csak ne kelljen veled menniük. De lesznek olyanok is, akik azt gondolják, hogy a terhesség azt jelenti, hogy teljesen feladod magánszemélyi mivoltodat, és bármiféle túlzottan személyeskedő kérdésre szívesen válaszolsz.

Séta a pocakkal

Elvárás: A harmadik trimeszterre lesz egy csodaszép pocakom, amivel majd bűbájosan kacsázom, amikor sétálni megyek.
Valóság: Ez nagyon jól hangzik, de nem igazán lesz erőd ahhoz, hogy olyan nagyokat sétálj. Épp elég lesz, ha a 32. hét környékén el tudod intézni a kötelező bevásárlást, és esetleg még egy-két bababoltba is be tudsz menni néhány apróságért. (Ilyenkor lenne igazán jó egy motoros kiskocsi!)

Anyai szeretet az első perctől

Elvárás: Annyira szeretem már a növekvő kisbabát is, hogy alig bírom kivárni, hogy találkozzak vele!
Valóság: Annyira félni fogsz attól, hogy anyuka leszel, hogy igyekszel majd addig bent tartani a gyereket, amíg csak lehet. Bent, ahol biztonságban vannak, és nem valószínű, hogy könnyen a fejére ejted majd. Nem számít, mennyire rossz a terhesség alatti gyomorégés. (De persze ha megszületett, valóban teljesen odáig leszel majd érte, és igazából csak a terhesség miatt gondolod azt a sok őrültséget!)
(Cikk forrása: parents.com)
Kapcsolódó írásaink:
 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések