Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

67 éves asszony a legidősebb kínai kismama

Szerző: Babaszoba.hu

2019. október 29.

Forrás: babaszoba.hu

Kína legidősebb kismamája egy 67 éves asszony, aki a kelet-kínai Santung tartományban adott életet újszülöttjének október 25-én.

67 éves asszony a legidősebb kínai kismama (Fotó: iStock)
Az asszony október 25-én császármetszéssel hozta világra lánygyermekét a 3,7 millió lakosú Caocsuang város kórházában - jelentette a Guancha.cn kínai hírportál. A baba a szülők szerint természetes úton fogant, és a Tience nevet kapta, melynek jelentése "az ég adománya".
A kislány koraszülöttként, csupán 2560 grammos súllyal jött világra, de teljesen egészséges és rendben fejlődik a kórház orvosai szerint. Édesanyja állapota szintén stabil, a műtét után két nappal már felkelhetett az ágyból. A 68 éves édesapa azt nyilatkozta, hogy miután megtudták, hogy a felesége gyermeket vár, sokáig gondolkoztak azon, hogy vállalják-e a babát. Aggódtak azért, hogy egészséges lesz-e a gyermek, és az asszony állapota miatt is kétségeik voltak: korábban ugyanis volt már egy agyi infarktusa, és magas vérnyomással, ízületi gyulladással és cukorbetegséggel is küzd mellette.
Az asszony terhességét akkor fedezték fel, amikor áprilisban változó kori tünetekkel ment orvoshoz, ahol kiderült, hogy várandóssága 3. hónapjában jár. Az anyuka saját egészségének megőrzése érdekében az orvosa a terhesség megszakítását javasolta - de miután kiderült, hogy egészséges a magzat, a házaspár inkább vállalta a kockázatot. A pár több mint negyven éve él együtt, van egy felnőtt fiuk és lányuk, illetve egy 15 éves unokájuk. 
Ha bizonyítást nyer a szülők állítása, miszerint az újszülött természetes úton fogant, az asszony a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhet. A jelenlegi rekordot egy brit asszony tartja, aki 1997-ben, 59 évesen adott életet természetes úton fogant gyermekének, míg mesterséges megtermékenyítésnek köszönhetően egy spanyol asszony szintén 67 évesen hozta világra gyermekét 2006-ban.
Kapcsolódó írásaink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések