Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

5 dolog, amit sose mondj egy kismamának, aki túlhordta a babáját

Szerző: Bagaméri Viki

2022. április 8.

Forrás: babaszoba.hu

Jobb gondolkodni, mielőtt kiejted a szádon ezeket a mondatokat: egyik kiborítóbb, mint a másik!

A kisbabáknak csak meglepően kevés hányada, vagyis úgy 3-5 százalka érkezik pont azon a napon, amikorra az orvosok "belövik" a születés napját. Ez valóban csak egy hozzávetőleges becslés, az anyukáknak - és a tűkön ülő családtagoknak azonban - mindenképp fontos kapaszkodót jelent a kiírt dátum

Hidd el, van elég baja a kismamának, aki túlhordja a babáját!

(Fotó: Getty Images)

Negyven hét igen hosszú idő, nagy pocakkal és izgalmakkal telve különösen nehéz türelmesnek lenni. Ilyenkor minden egyes plusz nap felér egy héttel a kismamának, akit teljesen felesleges kéretlen tanácsokkal vagy értelmetlen kérdésekkel gyötörni. Összegyűjtöttünk párat a leglehetetlenebbek közül!

1. "Na, van valami fejlemény?"

Mire az ember lánya eljut a túlhordás fázisába, addigra olyan sokan kérdezik ezt meg tőle, hogy egy idő után már nem azt a jó érzést váltja ki belőle, mint a kezdet kezdetén. Mindenki sejtheti, hogy boldogan világgá fogják kürtölni, ha a baba végre úgy dönt, hogy kibújik, nem fognak hetekig tartó hírzárlatot elrendelni!

2. "Ó, hát te még mindig terhes vagy?"

Ha valaki, akkor az érintett kismama biztosan tudatában van annak, hogy a gyereke még nem jött világra, így teljesen felesleges erre emlékeztetni. Igaz, egy ilyen kérdéssel lehet, hogy kellően felmérgesíted ahhoz, hogy beinduljon a szülés és végre ne legyen létjogosultsága az ehhez hasonló kérdéseknek.

3. "És ezt vagy azt próbáltad már?" 

A különféle csodamódszerek opcionálisan behelyettesíthetők. Nyilvánvaló, hogy azokat a szülésindító praktikákat, amiket kellően biztonságosnak érez az anyuka, eddigre már kipróbált, és a jelek szerint nem vált be. Hidd el, hiába tudja, hogy a kicsi nem fog örökké bent maradni, ilyenkor mégis úgy érzi, hogy ólomlábakon jár az idő, erre pedig nem túl udvarias dolog külön emlékeztetni!

4. "Kibújik majd ez a gyerek, amikor itt lesz az ideje!"

Persze, ezzel mindannyian tisztában vagyunk. Igazán kényelmetlen azonban, hogy ez az idő ennyire sokára jön el... Az anyukák jelentős része a 40., 41. vagy 42. hétre már javában készen érzi magát arra, hogy világra hozza a gyermekét és nem veszi túl jó néven, ha arra emlékeztetik, hogy a hasában növekvő babát ez a legkevésbé sem érdekli.

5. "Reméljük nem maradsz örökre terhes!"

Ha a kismamának sikerül megőriznie a nyugalmát, valószínűleg egy kényszeredett mosoly kíséretében igazat ad annak, aki ezt a zseniális kijelentést teszi, magában azonban megállapítja: az ő várandóssága előbb vagy utóbb biztosan véget ér, a kérdező tapintatlansága viszont a jelek szerint maradandó...


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések