Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

3 jel, hogy elkezdtél tágulni (és hamarosan gyereked születik)

Szerző: Babaszoba.hu

2020. március 7.

Forrás: babaszoba.hu

A szülés első fázisa során az édesanya méhnyaka elkezd tágulni, felkészülve arra, hogy hamarosan világra jöhessen a kisbaba.

3 jel, hogy elkezdtél tágulni (és hamarosan gyereked születik) (Fotó: Getty Images)
Azon túl, hogy a nőgyógyászod meg tudja vizsgálni, éppen hol tartasz ebben a folyamatban, az alábbi jelek is arra utalhatnak, hogy elkezdtél tágulni.

Enyhe, szabálytalan összehúzódások

Az összehúzódások jelezhetik, hogy elkezdődött a tágulás, hiszen ezek is hozzájárulnak a folyamathoz. Ha az összehúzódások még nem jelentkeznek szabályosan és erősebben, nem kell elindulni a kórházba, mert ilyenkor még valószínűleg még egy kicsit odébb van a szülés időpontja.

Távozik a nyákdugó

A nyákdugó egy nyálkás, barna anyag, amely ha távozik, az jelzi, hogy a méhnyak elkezdett elvékonyodni és tágulni. Ez nem ugyanaz, mint a magzatvíz elfolyása, így nincs ok még a pánikra. A nyálkahártya távozása megtörténhet néhány héttel a szülés előtt, de akár csak néhány órával korábban is.

Kitapinthatod az ujjaiddal

A tágulás nagyon kiszámítható módon történik a szülés időpontja felé közeledve. Először 1 centiméteres, amely megegyezik egy áfonya méretével, a szülés előtt pedig 10 centiméter, amely egy kisebb zsemle átmérője. Az ujjaiddal te magad is kitapinthatod, hol tart a folyamat.
(VIA)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák