Terhesség

27 dolog, amiért hiányozni fog a terhesség

"Élvezd az utat" - vallják a bölcsek. Ez a jó tanács éppen annyira megszívlelendő a terhesség 40 hetében, mint akármilyen más élethelyzetben. A várandósság a nehézségek ellenére is csodálatos időszak, úgyhogy élvezd, amíg tart, mert gyorsan elrepül.
2019. November 30.
27 dolog, amiért hiányozni fog a terhesség Forrás: iStock

Nem állítjuk, hogy a várandósság alatt minden csupa rózsaszín köd, a hormonális változások, a lelki kilengések, a test átalakulása mind-mind megnehezíthetik ezt az időszakot. De most segítünk a pozitívumokra koncentrálni, melyek miatt nagyon is érdemes kiélvezni ezt a 9 hónapot. Íme, a 27 legjobb dolog a terhességben, ami később minden bizonnyal hiányozni fog:

1. Több figyelmességet tapasztalhatsz. (A buszon, villamoson, boltban…)

2. Akárhányszor a hasadra néznek az emberek, pozitív gondolatokat keltesz bennük. (Egy új élet mindig öröm.)

3. A második trimesztertől megnövekedett kalória bevitelre van szükség, szóval ideje megtölteni a tányérodat pár plusz finomsággal. (Persze ne ess túlzásba!)

4. Figyeld a tested jelzéseit, általában azokra a tápanyagokra van szükséged, amelyre éppen vágyakozol, vagyis érdemes teret adni a vágyaknak.

5. A délutáni szunyókálás nemcsak megengedett, egyenesen kötelező.

6. Nevet adhatsz egy emberi lénynek, aki életed értelme lesz.

7. Megtapasztalhatod, ahogy a férjed apukává válik: csókot ad a hasadra, mesét olvas a picinek már a pocakodon keresztül, vagy éppenséggel a babaágy összeszerelésével küzd éjfélig.

8. A terhesség alatt a legélvezetesebb a szex: egyrészt nem kell attól félni, hogy teherbe esel, másrészt nem kell azon izgulni, hogy most vajon sikerül-e teherbe esni. Mindkettő kipipálva. Csak az élvezetre kell koncentrálni. 

9. Terhesség alatt sokkal intenzívebbek és vadabbak az álmok, teljesen váratlan emberek és témák kerülhetnek elő. Nem kell feltétlenül elemezgetni, csak éld meg élményként.

10. A várakozás csodálatos érzés, tele van izgalommal, főleg ha a baba születéséről van szó. Mintha életed összes karácsonyát egyszerre várnád.

11. Álmodozhatsz a jövőről, a családi életről.

12. Nagyobb a személyes tér.

13. A terhesség nagyobb tudatosságra ösztönöz, így jó lehetőség a nők számára egy egészségesebb életmód kialakításához. Egyél jól, igyál sokat, mozogj (de óvatosan), és tartsd meg ezt a jó szokást egész életedben.

14. Egy unalmas munkahelyi megbeszélésen, vagy egy parttalan vita közben is érezheted, ahogy a kisbabád megmozdul a hasadban, amitől minden újra értelmet nyer a világban. A lényegtelen dolgok a helyükre, a lista végére kerülnek. 

15. Meghallgathatod a babád szívverését, ahogy odabent, a te testedben dobog.

16. Játszhatsz, “melyik testrészével mit csinál játékot”, amikor beindul az esti nagy mozgolódás.

17. Az extra figyelem a családtagoktól fantasztikusan jó érzés. Többször érdeklődnek a hogyléted felől, többször kapsz lábmasszázst a férjedtől.

18. A terhesség igazi szépségápoló hatással bír: vastag, selymes haj, hosszú, erős körmök, szép bőr, nagy mellek.

19. Végre egy nagyobb ebédet vagy vacsorát követően sem kell behúzni a hasadat. Ezt persze nem érdemes indokolatlan túlevéshez ürügyként használni, a terhesség alatti extrém súlygyarapodás ugyanis mindenképpen kerülendő.

20. Nyilvános mellékhelyiségekben azonnal a sor elejére engednek.

21. Imádnivaló holmikat vásárolhatsz: aprócska ruhákat, tündéri dekorációkat és vadiúj bútorokat.

22. Álmodozhatsz arról, hogy valaki életedben először anyának szólít.

23. Az örömhír bejelentése örömöt hoz az egész család életébe.

24. Elengedheted a teljesítménykényszert. “Hogy mit csináltam ma? Egy gyermeket hordok ki a hasamban!”

25. Végre előkeresheted a kedvenc, régi mesekönyveidet.

26. Ürügyként használhatod a terhességet. Csak ülnél és álmodoznál? Elfelejtetted, hol parkoltál? Csak lassan, nézelődve tudsz sétálni? Hát persze, hiszen terhes vagy! Ami máskor kifogásolható magatartásnak tűnik, azt most jobban megengedheted magadnak.

27. Előre tudhatod, hogy a kellemetlen dolgok – hányinger, gyomorégés, duzzadt boka, hátfájás és a többi – nem tartanak örökké. És nagyon is megéri.