Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

15 jel, hogy közeledik a szülés időpontja

Szerző: Jaksa Petra

2017. augusztus 7. | Frissítve: 2021. november 30.

Forrás: babaszoba.hu

Ha te is a terhességed végén jársz, pontosan tudod, mekkora szenvedés tud lenni az utolsó trimeszter. Agonizálás helyett azért néha próbálj meg egy kicsit nevetni magadon. A nevetés mindenre gyógyír, és különben is, mindjárt vége!

Harmadik trimszter: jelek, hogy közeledik a szülés


A terhesség 280 napja visszatekintve nem is tűnik olyan soknak, azonban mikor beérsz a harmadik trimeszterbe, mintha lelassulna az idő. Ki sem látsz az óriási hasad mögül, fel vagy vizesedve, éjjel folyton vécére jársz, és a hangulatod is meglehetősen ingadozó. Kitartás, veregesd meg a vállad, hogy egyáltalán idáig eljutottál, és kacagj egy jót az alábbi listán!
1. Tudod, hogy közeleg a szülés időpontja, amikor simán a földön hagyod, ha leejtettél valamit, és a legkisebb mértékben sem zavar a dolog.
2. ...amikor éjszaka próbálsz átfordulni a másik oldaladra, de félúton valahogy elakadsz, és pont úgy érzed magad, mint egy 300 kilós óriásteknős, aki a hátán vergődik.
3. ...amikor egy rakat párnával vagy kitámasztva minden irányból, mégis irtó kényelmetlenül érzed magad, mindeközben pedig nagyon mérges vagy a párodra, aki édesdeden alszik melletted.
4. ...amikor akárkibe botlasz a munkahelyeden, megkérdezi, hogy hogy érzed magad, a válaszod pedig mindig ugyanaz: terhesen.
5. ...amikor az este folyamán már nem iszol, hogy éjszaka kevesebbszer kelljen felkelned pisilni.
6. ...amikor a gyomrod meglehetősen kis befogadóképességűvé válik.
7. ...amikor ha végre kapsz egy kis energialöketet, a babacuccokat kezded rendezgetni, miközben a lakás többi része romokban áll.
8. ...amikor a lábad borotválása közben lelkesítő beszédet tartasz saját magadnak.
9. ...amikor a nagyobb gyereked magától felfekszik a kanapéra és megemeli a lábait, hogy ne kelljen lehajolnod, hogy feladd rá a cipőjét.
10. ...amikor rájössz, hogy ha ügyesen magad köré igazítod a szoptatós párnát, akkor egy szuper kis fészket "építhetsz" a hatalmas pocakodnak, így végre 9 hónap után először a hasadon alhatsz. És ezen persze - a hormonok miatt - azonnal el is sírod magad.
11. ...amikor a pólódon ott van az egész napi menü, amit aznap elfogyasztottál.
12. ...amikor már a kismamaruháid sem jönnek rád.
13. ...amikor még mielőtt bárki, akivel találkozol megszólalhatna, már előre válaszolsz a szokásos kérdésekre "június 8-ra vagyok kiírva, fiú, ő az első gyerekem, igen, tudom, hogy óriási a hasam és igen, alig várom, hogy megszüljek."
14. ...amikor valakivel beszélgetsz, és közben elfelejted, hogy két perccel ezelőtt mit mondtál.
15. ...amikor ötpercenként megnézed a naptárt, hogy pontosan még hány nap van hátra a kiírt dátumodig, mintha ez bármin is változtatna.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések