Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

15 dolog, amit titokban minden terhes nő csinál

Szerző: Babaszoba.hu

2019. december 8. | Frissítve: 2021. december 10.

Forrás: babaszoba.hu

A terhességnek bizony vannak furcsa vagy éppen kellemetlen velejárói, amit csak azok ismerhetnek, akik már átélték ezt a kilenc hónapot. Neked melyik ismerős?

15 dolog, amit titokban minden terhes nő csinál Forrás: iStock
1. Eljön az az időszak, amikor már csak lehúzott cipzárral és kigombolva lesz kényelmes a nadrág. Ha már a munkahelyi asztalodnál is ki kell titokban gombolkoznod, mert csak így komfortos ülni, ideje beszerezni egy kismamanadrágot.
2. A kismamák bizony ritkábban borotválkoznak. Egyrészt mert már sokkal kényelmetlenebb megoldani, másrészt pedig jobb egy kicsit lazítani a szőrtelenítési procedúra helyett.
3. Oké, persze, mindenki tudja, hogy nem kell kettő helyett enni, és hogy fő az egészség, de az óriási étvágynak nem mindig könnyű ellenállni. Akkor pedig jöhet a dupla adag hamburger és hozzá egy finom shake.
4. Különösen az utolsó két hónapban borzalmas hajolgatni, így ha valami a földre pottyan, az bizony ott is marad. Fontosabb, a kanapé alá nem söpörhető dolgokért pedig egyszerűbb a férjeket riasztani.
5. Az extrém érzékenységet, vagy a bolondos viselkedést végre rá lehet fogni valamire. A hormonokat bármiért felelőssé lehet tenni, amit bizony meg is tesznek a kismamák.
6. A várandós nők gyakran teszik a kezüket a pocakjukra, vagy éppen a pocak alá, hogy mindenki lássa, nem kövérek, hanem terhesek.
7. Nem szívesen vallja be az ember, de minekután a kisbabák szeretnek az anyukájuk hólyagjával focizni, bizony előfordul, hogy pár csepp pisi becsöpög.
8. A terhesség vége felé már mindenkit foglalkoztat a szoptatás kérdése. A kismamák néha le is ellenőrzik, a mellbimbó környékét nyomkodva, hogy elindult-e már a tej.
9. A terhes nők jellemzően hosszas beszélgetéseket folytatnak a pocakjukkal. Olyan jó megnyílni egy ilyen szuper hallgatóságnak. 
10. Mindenki azt mondja, hogy "csak egészséges legyen", közben viszont minden anyuka reménykedik, hogy olyan nemű legyen a baba, amit megálmodott.
11. Titkon csalódás éri a szülőt, ha kiderül, a baba más nemű. De nyugi, ez az érzés nem tart sokáig.
12. Bizony előfordul, hogy a terhességre fogunk bizonyos dolgokat, amikhez nagyon nincsen kedvünk. "Mosogassak el? Az nem tesz jót a babának!"
13. Hiába a koffein, kismamaként még azzal is túlságosan fáradt az ember.
14. Nem csak az a pár csepp pisi, de bizony a gázok is könnyebben szaladhatnak ki nyilvános helyen is. Ilyenkor egyszerűbb a férjekre fogni a dolgot. 
15. Az emberek nem mindig udvariasak, a téli ruha pedig túlságosan eltakar. Ha a kismama szeretne leülni a buszon, a metrón, vagy a villamoson, muszáj kigombolkozni kicsit - csak mintha melegünk lenne - és megvillantani a pocakot az ülőhely reményében. 
(via)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések