Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

11 órás repülőúton adott életet gyermekének

Szerző: Babaszoba.hu

2022. február 14.

Forrás: babaszoba.hu

Egy édesanya egy Ghánából az Egyesült Államokba tartó repülőgép fedélzetén hozta világra gyermekét.

Nancy Adobea Anane a United Airlines 997-es járatának fedélzetén ült - épp egy 11 órás út közepén a ghánai Accrából az Egyesült Államokba -, amikor észrevette, hogy egy nő járkál az ülések között. "A mosdóba ment, majd kijött és vissza" - mondta Anane a today.com-nak. "Nagyon lehangoltnak tűnt, de azt hittem, egyszerűen csak kényelmetlen neki a hosszú út."
Anane elmondta, hogy körülbelül egy órával később a pilóta megkérdezte, van-e egészségügyi szakember a gépen. "Azt hittük, hogy valaki rosszul van" - mondta, hozzátéve, hogy a mögötte lévő üléseket fekhelynek alakították át. Mint kiderült, a nő, akit Anane korábban észrevett, nem volt beteg, éppen vajúdott. "Azt hallottam, hogy: nyomd, nyomd! És hasonló biztatásokat" - nyilatkozta az utastárs.
Végül egy ghánai orvos, Dr. Ansah-Addo, valamint egy Ohióban praktizáló ghánai nővér és a repülőszemélyzet segített a vajúdó anyának.
"Elképesztő volt" - mondta. - Egyikük azt kiabálta: "Látom a fejét!". Aztán a baba kibújt, felsírt, körben pedig mindenki boldogan tapsolt."
A gyermek két órával a repülő landolása előtt született. A pilóta bejelentette: "Egészséges kisfiú érkezett közénk."
"A legénységünk csodálatos volt" - áll a társaság közleményében. "Gyorsan intézkedtek, segítettek és gondoskodtak arról, hogy mindenki biztonságban legyen a repülés alatt. Mi pedig nagy örömmel láttuk, hogy a gép egy VIP ügyféllel a fedélzetén landolt."
Az újdonsült anyukát, akit Anane csak "GG"-ként és egy New Yorkban élő ghánaiként azonosított, az Egyesült Államokban mentősök - és gratuláló léggömbök - fogadták a földet éréskor, vasárnap hajnali 5:41-kor.
Anane egy nyilvános Facebook-bejegyzésben mondott köszönetet a személyzetnek, az orvosnak és a nővérnek, és azt mondja, ezt a repülést nem fogja egyhamar elfelejteni. "Életre szóló élmény volt" - tette hozzá.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések