Terhesség

11 órás repülőúton adott életet gyermekének

Egy édesanya egy Ghánából az Egyesült Államokba tartó repülőgép fedélzetén hozta világra gyermekét.
2022. Február 14.

Nancy Adobea Anane a United Airlines 997-es járatának fedélzetén ült – épp egy 11 órás út közepén a ghánai Accrából az Egyesült Államokba -, amikor észrevette, hogy egy nő járkál az ülések között. “A mosdóba ment, majd kijött és vissza” – mondta Anane a today.com-nak. “Nagyon lehangoltnak tűnt, de azt hittem, egyszerűen csak kényelmetlen neki a hosszú út.”

Anane elmondta, hogy körülbelül egy órával később a pilóta megkérdezte, van-e egészségügyi szakember a gépen. “Azt hittük, hogy valaki rosszul van” – mondta, hozzátéve, hogy a mögötte lévő üléseket fekhelynek alakították át. Mint kiderült, a nő, akit Anane korábban észrevett, nem volt beteg, éppen vajúdott. “Azt hallottam, hogy: nyomd, nyomd! És hasonló biztatásokat” – nyilatkozta az utastárs.

Végül egy ghánai orvos, Dr. Ansah-Addo, valamint egy Ohióban praktizáló ghánai nővér és a repülőszemélyzet segített a vajúdó anyának.

“Elképesztő volt” – mondta. – Egyikük azt kiabálta: “Látom a fejét!”. Aztán a baba kibújt, felsírt, körben pedig mindenki boldogan tapsolt.”

A gyermek két órával a repülő landolása előtt született. A pilóta bejelentette: “Egészséges kisfiú érkezett közénk.”

“A legénységünk csodálatos volt” – áll a társaság közleményében. “Gyorsan intézkedtek, segítettek és gondoskodtak arról, hogy mindenki biztonságban legyen a repülés alatt. Mi pedig nagy örömmel láttuk, hogy a gép egy VIP ügyféllel a fedélzetén landolt.”

Az újdonsült anyukát, akit Anane csak “GG”-ként és egy New Yorkban élő ghánaiként azonosított, az Egyesült Államokban mentősök – és gratuláló léggömbök – fogadták a földet éréskor, vasárnap hajnali 5:41-kor.

Anane egy nyilvános Facebook-bejegyzésben mondott köszönetet a személyzetnek, az orvosnak és a nővérnek, és azt mondja, ezt a repülést nem fogja egyhamar elfelejteni. “Életre szóló élmény volt” – tette hozzá.