Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Több pénz jut meddőségi kezelésekre

Szerző: Babaszoba.hu

2018. július 30.

Forrás: MTI

2018-ban és jövőre összesen 4,5 milliárd forintot biztosít a kormány a meddőségi kezelésekre. Növekszik az eljárások száma, és gyógyszerekre is több jut.

Több pénz jut meddőségi kezelésekre
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írja, hogy a kormány kibővítette a társadalombiztosítás által finanszírozott lombikbébiprogram-eljárások számát, növelte a gyógyszertámogatást és több kórházban is zajlik ilyen célú fejlesztés. A támogatások bővítésének köszönhetően ma már ha egy párnál az első öt lombikeljárás valamelyike sikerrel jár, akkor a következő gyermek, gyermekek esetében is négy-négy alkalommal támogatja a beavatkozást az állam - ismertették.
Világszerte uralkodó tendencia, hogy későbbre tolódik a gyermekvállalás, Magyarországon is emelkedik azoknak a nőknek a száma, akik 35-40 éves korukban szülik meg első gyereküket. Az életkor előrehaladtával a megtermékenyítő képesség csökken, ennek következménye, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik a mesterséges megtermékenyítési eljárásokra. A lombikprogram a gyermektelen pároknak óriási segítséget jelenthet, hiszen megadhatja számukra a gyermekvállalás lehetőségét, örömét akkor is, ha meddőségi problémákkal küzdenek.
A közlemény arra is kitér, hogy kormány elkötelezett a magyar családok támogatása mellett, amit az is jelez, hogy 2019-ben minden korábbinál több, mintegy 2000 milliárd forint jut majd erre a célra.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék