Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Több oka is lehet annak, ha érzékenyek fogaink

Szerző: Babaszoba.hu

2017. augusztus 8. | Frissítve: 2017. augusztus 9.

Forrás: Medipress

Amikor a fogak a hidegre, a melegre érzékenyen - éles fájdalommal - reagálnak, akkor minden bizonnyal túlérzékenyek. Ennek számos oka lehet de a szakemberek szerint szerencsére mindig van megoldás.

Több oka is lehet annak, ha érzékenyek fogaink

A leggyakoribb ok az ínysorvadás. Amikor a folyamat megkezdődik, a foggyökér érzékennyé válik, és ez igen fájdalmas lehet. További ok lehet a nem megfelelő fogkefe használata, a fogszuvasodás és a nem szakszerű tömés, de ugyanígy az is, ha épp ínybetegség miatt kezelik a pácienst. Problémát jelent továbbá, ha a páciens csikorgatja a fogát, túl erőtejesen rág, illetve a kelleténél gyakrabban kér fogfehérítést.
"A fentiekben ismertetett gyakori okok mellett az sem mindegy, mit eszik és iszik az ember. A fog érzékenységét az üdítőitalok - hiába diétásak, cukormentesek - tovább fokozzák, csakúgy mint az energia italok, a gyümölcslevek és a bor. Kockázatot jelentnek továbbá a citrusfélék is" - fogalmaz Jane Cotter, a Texas A&M College of Dentistry munkatársa.
Szerencsére megoldás is létezik a problémára. Több recept nélkül kapható speciális fogkrém is segít, de ugyanígy a fluoridkezelés és a rendszeres öblítés is hasznos. Fontos, hogy puha, rugalmas fogkefét válasszunk, illetve az elektronikus fogkefe is jót tesz ilyenkor.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék