Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szuperfetáció: 3 hetes terhesen esett újra teherbe egy anyuka

Szerző: Babaszoba.hu

2021. április 30.

Forrás: babaszoba.hu

Noah és Rosalie Roberts 3 hét különbséggel fogant, ami - most még - a méreteikben is szemmel láthatóan megmutatkozik. Nézd meg, milyen cuki ez a különleges módon világra jött testvérpár!

Az anyuka, Rebecca Roberts hosszú ideig hiába reménykedett abban, hogy teherbe essen, a 2020-as évben azonban végre valóra vált a kívánsága. Amikor sor került a 12 hetes ultrahangra, az orvos nem csak arról tájékoztatta a párt, hogy a babájuk kiváló egészségnek örvend, hanem arról is, hogy a monitoron felbukkant egy másik kicsi is. 
Azt a jelenséget, amikor egy már várandós anyuka ismét teherbe esik, szuperfetációnak nevezik, és rendkívül ritkának számít. Nem csoda, hogy Rebecca és a leendő apuka is alig hitt a fülének, amikor meghallották, hogy kétszeres szülők lesznek: a vizsgálatot végző nőgyógyász elmondta, hogy a második baba szemmel láthatóan kisebb az elsőnél, ami először nagy ijedtséget váltott ki a szülőkben. 
Teljesen érthető módon attól tartottak, hogy a kicsi egészséges fejlődése valami miatt akadályozottá vált, az orvosuk, David Walker azonban több alapos vizsgálatot is elvégeztetett, hogy bizonyossággal kimondhassa, egyik baba sem szenved semmilyen fejlődési rendellenességben. Elmagyarázta Rebeccanak és párjának, hogy két gyermek növekszik az anya hasában, a fogantatásuk között azonban eltelt 3 hét, vagyis a kislány akkor költözött be az anyaméhbe, amikor a kisfiú már közel egy hónapja ott vendégeskedett.
A szuperfetáció azért is annyira ritka, mert a terhességi hormonok az esetek jelentős többségében útját állják annak, hogy újabb petesejt termékenyüljön meg az anya szervezetében, időnként azonban mégis bekövetkezik. A terhesség alatti peteérésre és az érett petesejt megtermékenyülésére nagyobb az esély akkor, ha a leendő anyuka termékenységet elősegítő gyógyszereket szed - valószínűleg Rebecca Roberts esetében is így történt.
Noah és Rosalie Roberts egy nap híján a 34. héten jött világra programozott császármetszéssel . Egy teljes orvoscsapat várta felkészülten az érkezésüket, maximálisan ügyelve arra, hogy a születés után a lehető legnagyobb biztonságban legyenek. Mivel koraszülöttként látták meg a napvilágot, még 3 hetet töltöttek az újszülött intenzíven, azután viszont hazatérhettek az otthonukba.
Röviddel azután, hogy a négytagú család megkezdte közös életét, a különös módon fogant testvérpár sokak figyelmét magára vonta az Instagramon, ma már több mint 65 ezer követővel büszkélkedhetnek. 
Szuperfetáció: 3 hetes terhesen esett újra teherbe egy anyuka (A kép illusztráció. Fotó: Getty Images)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék