Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Sokan nem kérnek az állami meddőségi klinikákból, inkább külföldre mennek

Szerző: Babaszoba.hu

2021. augusztus 26.

Forrás: Telex.hu

Egyre többen jelentkeznek Magyarországról a csehországi és szlovákiai meddőségi klinikákra, miután itthon államosították a meddőségi centrumokat. A külföldi meddőségi klinikák készülnek a rohamra.

Sokan nem kérnek az állami meddőségi klinikákból, inkább külföldre mennek (fotó: Getty Images)
Még tavasszal szavazta meg a parlament, hogy 2022. július 1-től kizárólag az állami meddőségi klinikákon lehessen beültetést végezni. A döntést azzal indokolták, hogy hatékonyabb, ha állami kézbe veszik a meddőségi eljárásokat, mert jelentős a finanszírozási vonzata, és azt is látták, hogy vannak visszaélések. Az elfogadott törvénymódosítás szerint a magánszolgáltatóknak kártérítésért cserébe át kell adniuk az államnak ezeket az intézményeket, a náluk tárolt embriókkal és ivarsejtekkel együtt.
Sokan azonban nem kérnek az állami ellátásból, inkább külföldre mennek, különösen a cseh és szlovák meddőségi centrumok népszerűek - írja a Hvg.hu nyomán a Telex. A külföldi centrumok olyannyira készülnek a magyar rohamra, hogy a közeljövőben több magyar nyelvű munkatársat vesznek fel, magyar nyelvű információs brosúrákat gyártanak.
A Hvg.hu-nak nyilatkozó szakértő szerint a kormányzati döntés miatt félő, hogy a magyar szakemberek megszerzett tudása is elvész.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék