Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Sok férfi nem tudja, hogy ezek is rontják a termékenységüket

Szerző: Babaszoba.hu

2017. január 11. | Frissítve: 2018. február 7.

Forrás: Medipress

A férfiak többsége nincs tisztában azzal, hogy a túlsúly, a laptop ölben történő használata mind hatással lehet a spermaszámra, ilyenformán tehát kihat a termékenységre.

Sok férfi nem tudja, hogy ezek is rontják a termékenységüket

A Human Reproduction című szaklapban publikált anyag szerint a kanadai férfiak csupán a férfimeddőséget okozó tevékenységek felét képesek azonosítani. A legkevésbé annak vannak tudatában, hogy a túlsúly, a biciklizés és laptop-használat hatására csökkenhet a spermaszám, míg a rák, a dohányzás és a szteroidhasználat az ismert kockázati tényezők közé tartoznak.
"A férfiak jelentős része nem mer kérdezni, különösen akkor, ha egészségükről van szó, így aztán nem túl meglepő, hogy nincsenek tisztában a termékenységgel kapcsolatos veszélyfaktorokkal" - mondja a kutatást vezető Phyllis Zerkowitz, a McGill University és a Jewish General Hospital munkatársa.
Érdekesség, hogy a férfiak egyharmada aggódott termékenysége miatt, és 60 százalékuk érezte úgy, hogy szeretne még többet tudni a témáról.
"A meddőség a legtöbb embert mélyen megrázza. Ha a férfiak terméketlenek, vagy drága kezeléseket kényszerülnek igénybe venni, annak súlyos pszichológiai következményei is vannak. A depresszió és a kapcsolat megromlása csak a két leggyakoribb probléma ezek közül" - fogalmaz Zerkowitz.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék