Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Orbán szerint ez a kulcs ahhoz, hogy több gyerek szülessen

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 9.

Forrás: napi.hu

A miniszterelnök államcélnak, kormányzati feladatnak nevezte az erőteljes demográfiai politika folytatását.

A III. Budapesti Demográfiai Csúcson Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a családtámogatási rendszer eredményességében akkor érhető el a fordulópont, ha a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon élnek, mintha nem vállaltak volna gyermeket - írja a napi.hu.
Ezt a pontot keressük, ezt akarjuk elérni, itt fog átbillenni majd a magyar családtámogatási rendszer, de egyelőre még nem tartunk itt, ehhez még jó néhány év kitartó munkájára lesz szükségünk - közölte a kormányfő.
A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a magyar családpolitika szellemi alapjai közé tartozik, hogy minden gyermeknek joga van apához és anyához, és hogy a család és a gyermek nem más, mint a nemzeti közösség biológiai újratermelésének előfeltétele. Ha nincsenek családok és gyermekek, akkor egy nemzeti közösség el tud tűnni.
A miniszterelnök szerint hosszú éveken keresztül van szükség kiszámítható családtámogatási szisztémára. Magyarországon a családtámogatási juttatásokat össze kell kötni a munkavállalással, a gyermekeknek nyújtott támogatásokat pedig össze kell kapcsolni a szülői kötelességek teljesítésével - tette hozzá Orbán.
Orbán szerint Európában a magyar demográfiai célokról úgy tartják, hogy nem sikerülhet. De számos korábbi magyar intézkedésről is így gondolták, ilyen volt például az IMF "hazaküldése", a bankadó, a rezsicsökkentés, a multinacionális cégek megadóztatása, vagy az arányos jövedelemadó.
A népességfogyás - folytatta a kormányfő - nem világjelenség és nem is a keresztény civilizáció jellegzetessége, hanem általános európai jelenség, aminek az oka a két világháború iszonyatos embervesztesége, amelyből a mai napig nem sikerült talpra állni. És mivel a politika idézte elő a bajt, kijavítani sem lehet a problémákat erőteljes állami szerepvállalás nélkül - mondta az MTI szerint Orbán Viktor.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék