Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Neten árulta egy nő a petesejtjeit, öten vettek is tőle

Szerző: Babaszoba.hu

2017. október 27.

Forrás: MTI

Az emberi test tiltott felhasználása a vád az ellen az öt nő ellen, akik petesejtet vásároltak az interneten magát hirdető nőtől. A petesejtekkel üzletelő nőt bűnsegédlettel és csalással vádolják.

Petesejtjeit árulta egy nő a neten


Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 36 éves nő ellen, aki az interneten árulta a petesejtjeit. A petesejteket megvásárló öt nő ellen az emberi test tiltott felhasználása, illetve annak kísérlete a vád, míg az adományozót ennek a bűncselekménynek a bűnsegédi elkövetésével és csalással vádolják - írta a közleményben Ibolya Tibor fővárosi főügyész.
A vádlott 2013-ban és 2014-ben egy internetes portál petesejt-donációval foglalkozó fórumán álnéven hirdette magát, így ismerkedett meg meddő nőkkel, felajánlotta nekik a petesejtjét, amiért több esetben pénzt is kért. Emellett a donációs eljárás során felmerülő költségekre - utazás, orvosi vizsgálatok - hivatkozva is kért összegeket.
A nő az így megismert emberek közül néhánynak donációs eljárásban valóban adott petesejtet. Ezekben az esetekben az egészségügyi törvény szerinti rokonsági kapcsolat igazolására többnyire hamis iratokat is készítettek, együtt keresték fel a közjegyzőt.
A vádlott tudta, hogy a biológiai korlátok miatt egyszerre több embernek nem adományozhat petesejtet, így a vád szerint később csupán a sértettek pénzének megszerzése volt a célja - mutatott rá a főügyész.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék