Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem született meg az előre vállalt szocpolos gyerekek negyede

Szerző: Babaszoba.hu

2019. június 4.

Forrás: 24.hu

A szocpolt 2009-ben szüntették meg és 2001 óta lehetett előre, még meg nem született gyerekek után igényelni. A vállalt gyerekek negyede nem született meg.

Nem született meg az előre vállalt szocpolos gyerekek negyede
A megelőlegező szocpol idején a vállalt gyerekek negyede nem született meg - írja a 24.hu a Napi.hu közérdekű adatigénylése nyomán.
2001 és 2009 között 41 305 olyan szerződést kötöttek, amelyben még meg nem született gyerekre igényeltek támogatást. Főszabály szerint a házaspárok első gyerekének négy, a másodiknak nyolc éven belül kellett volna megszületnie, vagyis ezek a szerződések már lejártak.
A megelőlegező kölcsönszerződésből most 9 571 szerződéshez kapcsolódóan fizettek, illetve fizetnek részletekben a családok az államnak gyermekvállalás határidőben történő teljesítésének elmaradása miatt.
A Napi.hu szerint a meg nem született gyerekek száma 10 ezernél nagyobb is lehet, hiszen lehetnek családok, amelyek két gyerekre kértek támogatást, és egyik sem született meg, emellett más indokokra hivatkozva is teljesítettnek tekintették a gyerekvállalást.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék