Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem maga a szex teszi boldogabbá a párt

Szerző: Babaszoba.hu

2017. március 20.

Forrás: Medipress

Azt eddig is tudtuk, hogy azok a párok, akik rendszeresen élnek szexuális életet, boldogabbak, ám egy nemrégiben végzett kutatás arra is rávilágít, hogy mi ennek az oka.

Nem maga a szex teszi boldogabbá a párt

A vizsgálatok kimutatták, hogy nem maga a szex teszi boldogabbá ezeket a párokat, hanem a vonzalom, ami jelen van köztük egész nap, akár csak egy-egy odasúgott szóban, ölelésben, összebújásban. A kutatást vezető Anik Debrot szerint mindez jó hír lehet azok számára, akik amiatt aggódnak, hogy nem tudnak tökéletes teljesítmény nyújtani az ágyban, vagy nem hibátlan a testük, hiszen mint kiderült, nem ez a lényeg.
A kutatás során Anik Debrot, a Lausanne Egyetem Pszichológiai Intézetének szakembere négy korábbi vizsgálat adatait vette számba, melyek mind a párok közötti intimitás mértékét vizsgálták, és melyekből az derült ki, hogy minél aktívabb volt egy pár szexuálisan, annál elégedettebbek voltak az életükkel, és annál több pozitív érzelem jellemezte őket, ám valamennyi vizsgálatban nagyobb hangsúly volt a vonzalmon, mint magán a szexen.
Debrot hozzátette, hogy nincs egységes recept a párok számára, hogy mitől lesznek boldogabbak, de az biztos, hogy a vonzalom és szeretet kifejezése mindkét fél számára fontos. Azt már a pároknak kell kideríteniük, hogy kedvesük számára leginkább az ölelés, egy-egy apró ajándék, netán valamilyen figyelmesség okozza a legnagyobb örömet.
A vizsgálat további részleteiről a Personality and Social Psychology Bulletin című lapban olvashatnak az érdeklődők.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék