Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem esel teherbe? Lehet, nem iszol eleget

Szerző: Babaszoba.hu

2017. március 20.

Forrás: babaszoba.hu

Ajánlások szerint minimum nyolc pohár vizet kellene meginni naponta. De mi köze a folyadékbevitelnek a teherbeeséshez?

Nem esel teherbe? Lehet, nem iszol eleget

Nem csak a test alapvető működéséhez fontos a megfelelő folyadékbevitel, és nem csupán a terhesség során, hanem már azt megelőzően is: javítja a teherbeesés esélyeit is.
Az általános egészségi állapot fontos, amikor terhes leszel. Azok a nők, akik helytelenül táplálkoznak vagy egészségtelenül élnek, nem mindig ovulálnak. Megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztással nem csupán az általános egészségi állapotodon javítasz, hanem növeled a termékenységedet is.
Miután a petesejt megtermékenyült, el kell jutnia a méhbe és be kell ágyazódnia. Sok esetben ez a beágyazódás nem történik meg és korai vetélés következik be. A víznek fontos szerep jut ebben a folyamatban, mert szükség van vízre a sejtosztódáshoz, az anyagcseréhez és a szaporodáshoz. A méh csírasejtjeinek egészségesnek kell lenniük ahhoz, hogy a petesejt képes legyen beágyazódni, a vízfogyasztás pedig a legegyszerűbb módja annak, hogy biztosítsa a méh egészségét.
Egészséges petesejt szüksége az egészséges terhességhez. A víznek pedig ebben a folyamatban nélkülözhetetlen szerepe van. Elegendő víz hiányában a tested nem tudja feldolgozni a fehérjéket és a hormonokra is kedvezőtlen hatással van a nem megfelelő folyadékbevitel. A termékenység és a szaporodási képesség kedvezőtlen feltételeknek van kitéve abban az esetben, ha a női szervezet tartósan dehidratált.
Lise Eliot neurológus szerint a terhesség első hetei kritikus szerepet játszanak az embrionális és a magzati egészségben. Ez az az időszak, amikor a legtöbb nő még nem is tudja, hogy teherbe esett. Ha már a teherbeesés előtt megfelelő mennyiségű folyadékról gondoskodsz, akkor biztos lehetsz abban, hogy a megtermékenyülés pillanatától kezdve sokat tettél a kisbabádért. A víz segíti a tápanyagok eljutását a méhlepénybe és fontos részét képezi a magzat fejlődésének. Víz nélkül a fejlődő magzat nem életképes.
Ezért már teherbeesés előtt is érdemes gondot fordítani a megfelelő folyadékbevitelre, hiszen a terhesség során megnő a szervezet folyadékigénye is.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék