Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Napi egy gyümölcsös smoothie jót tesz a termékenységnek

Szerző: Babaszoba.hu

2017. július 13.

Forrás: Medipress

Azok a párok, akik naponta megisznak egy gyümölcsös smoothie-t, 5 százalékkal növelik termékenységüket. Minden ital, amely D vitaminban és omega 3-ban gazdag, hasznos eszköz, ha családot szeretnénk alapítani.

A smoothie mindkettőtöknek jót tesz


Egyetlen smoothie-ban annyi omega 3 zsírsav, mint egy lazacfilében, valamint D vitaminban is gazdag. További előnye, hogy az emberek többsége kevésbé hajlamos megfeledkezni a smoothie fogyasztásáról, mint az étrendkiegészítő tabletta bevételéről. A kutatók ezért abban bíznak, hogy idővel az orvosok is ajánlani fogják pácienseiknek a smoothie fogyasztását.
A smoothie a spermának és a méhnek is jót tesz, így nem csak a természetes úton próbálkozó párok termékenységi esélyeit növeli, de a lombikprogramban részvevő párok is 23 százalékkal nagyobb eséllyel válhatnak szülővé segítségével.
A Southampton University munkatársai 102 olyan párt vizsgáltak, akik épp IVF-re (in vitro fertilizáció, mesterséges megtermékenyítés) készültek, és kiderült, hogy a smoothie elfogyasztására sokkal jobban emlékeztek, mint a tabletta beszedésére vagy az egészséges életmódra.
"A smoothie hatására a sperma jobb úszó lesz, a méhben pedig nagyobb eséllyel tapad meg a beültetésre váró embrió" - fogalmaz a kutatást vezető Alexandra Kermack.
Noha a leginkább hatékony gyümölcsös ital kimondottan tudósok receptje által készül, a férfiak és a nők hasonlóképp profitálhatnak a lazac és a multivitamin fogyasztásából is.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék