Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Módosíthatják a családvédelmi akcióterv egyik elemét

Szerző: Babaszoba.hu

2019. május 20.

Forrás: 24.hu

Akkora a felzúdulás a nagycsaládosok jelzáloghitel-csökkentési programja miatt, hogy felvetődött a családvédelmi akcióterv egyik elemének módosítása.

Az mfor.hu értesülései szerint a családvédelmi akcióterv egyik elemének módosítása is felvetődött akkora a nagycsaládosok jelzáloghitel-csökkentési programja miatti felzúdulás - írja a 24.hu.
Módosíthatják a családvédelmi akcióterv egyik elemét
A három vagy több gyermeket nevelő szülők között diszkriminál az akcióterv részeként elfogadott jogszabály aszerint, hogy a családok mikor adták be a kérelmüket a jelzáloghitelük államilag támogatott csökkentésére. Az mfor.hu-hoz eljutott, az EMMI irodavezetője által aláírt levél szerint az ügyben jelentős számban hozzájuk fordulók miatt a tárcán belül kezdeményezték a július 1-jén hatályba lépő rendelkezés felülvizsgálatát.
Ha változtatnának az akcióterven az azt jelentené, hogy azok is megkaphatnák a 4 millió forint támogatást, akiknek a gyermeke tavaly, vagy idén született, de már beadták az igénylésüket. Jelenleg ugyanis csak a sorban a harmadik vagy a következő, 2017. december 31.-ét követően született gyermek után biztosít 4 millió forintot az állam a jelzáloghitel mérséklésére, akiknek a szülei 2019. július 1-től nyújtják be az igényüket. Akik hamarabb, kérték ezt a támogatást, most csak 1 millió forintot igényelhetnek.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék