Teherbeesés

Módosíthatják a családvédelmi akcióterv egyik elemét

Akkora a felzúdulás a nagycsaládosok jelzáloghitel-csökkentési programja miatt, hogy felvetődött a családvédelmi akcióterv egyik elemének módosítása.
2019. Május 20.
Módosíthatják a családvédelmi akcióterv egyik elemét

Az mfor.hu értesülései szerint a családvédelmi akcióterv egyik elemének módosítása is felvetődött akkora a nagycsaládosok jelzáloghitel-csökkentési programja miatti felzúdulás – írja a 24.hu.

A három vagy több gyermeket nevelő szülők között diszkriminál az akcióterv részeként elfogadott jogszabály aszerint, hogy a családok mikor adták be a kérelmüket a jelzáloghitelük államilag támogatott csökkentésére. Az mfor.hu-hoz eljutott, az EMMI irodavezetője által aláírt levél szerint az ügyben jelentős számban hozzájuk fordulók miatt a tárcán belül kezdeményezték a július 1-jén hatályba lépő rendelkezés felülvizsgálatát.

Ha változtatnának az akcióterven az azt jelentené, hogy azok is megkaphatnák a 4 millió forint támogatást, akiknek a gyermeke tavaly, vagy idén született, de már beadták az igénylésüket. Jelenleg ugyanis csak a sorban a harmadik vagy a következő, 2017. december 31.-ét követően született gyermek után biztosít 4 millió forintot az állam a jelzáloghitel mérséklésére, akiknek a szülei 2019. július 1-től nyújtják be az igényüket. Akik hamarabb, kérték ezt a támogatást, most csak 1 millió forintot igényelhetnek.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: 24.hu