Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Megkapta az engedélyt a Richter méhen belüli fájdalomcsillapítója

Szerző: Babaszoba.hu

2020. augusztus 5.

Forrás: MTI

Forgalombahozatali engedélyt kapott az Egyesült Királyságban a Richter és svéd partnere méhen belüli fájdalomcsillapítója - írja az MTI.

Megkapta az engedélyt a Richter méhen belüli fájdalomcsillapítója (Fotó: Getty Images)
A Richter Gedeon Nyrt. és svéd partnere, a Palette Life Sciences AB (Palette) méhen belüli fájdalomcsillapítója, a Lidbree nemzeti forgalombahozatali engedélyt kapott az Egyesült Királyságban - közölte kedden a gyógyszeripari vállalat.
A saját fejlesztésű, innovatív, hőre zselésedő, méhen belüli gél jelentős fájdalomcsillapító hatást nyújthat hétköznapi nőgyógyászati beavatkozások során.
A közlemény idézi Gunvor Ekman-Ordeberget, a Karolinska Intézet professzorát, aki elmondta: a kutatócsoportjuk a méh teljes belső felületén felszíni fájdalomidegeket azonosított, ami lehetővé teszi lokális fájdalomcsillapítás alkalmazását számos nőgyógyászati beavatkozás során, mint például méhen belüli eszköz (IUD) felhelyezésekor, vagy a méhnyakból, illetve a méhből szövetminta vételezésekor. Ezek olyan eljárások, amelyeket rutinszerűen jelenleg fájdalomcsillapítás nélkül hajtanak végre. A professzor szerint több mint 40 éven át tartó kutatások megkoronázása, hogy elérhetővé válik egy innovatív, egyszerű, de hatásos készítmény a klinikai gyakorlat számára.
További piacokon is tervezik a termék bevezetését jövőbeli regionális partnercégekkel együttműködve, közöttük az Egyesült Államokban.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék