Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mégis kell hitelbírálat a kamatmentes 10 millióhoz

Szerző: Babaszoba.hu

2019. március 11.

Forrás: Portfolio.hu

Egy háttérbeszélgetésen a miniszterelnök cáfolta Gulyás Gergely miniszter korábbi szavait, aki akkor azt mondta, hogy hitelbírálat és jövedelemvizsgálat nélkül lehet felvenni a fiatal házasoknak a kamatmentes hitelt.

Orbán Viktor azt is elmondta a háttérbeszélgetésen, hogy a családvédelmi akciótervnél a bankokkal nem egyeztettek előtte, de a 10 milliós összeg garantált hitel lesz, nem jelent kockázatot a bankoknak. "Ha az egyik nem adja, majd adja más" - mondta a miniszterelnök. Azt is elmondta, hogy lesz hitelbírálat és egyelőre nem tudja megmondani, hogy hány embert érint a csomag.
Mégis kell hitelbírálat a kamatmentes 10 millióhoz
A babaváró kölcsön 2019. július 1-je és 2022. december 31-e között hitelszerződés alapján folyósított, "babaváró támogatással" nyújtott kölcsön. Nem jelzáloghitel lesz a fiatal házasok új kölcsöne. Az állami kezességvállalás mértéke a babaváró támogatással nyújtott kölcsön tőkeösszegének és az erre felszámított ügyleti kamatnak a 100%-a. A babaváró támogatással nyújtott kölcsön biztosítékaként az állami készfizető kezességvállaláson túl a hitelintézet további biztosíték előírására nem jogosult - írja a portfolio.hu.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék