Teherbeesés

Még nem vette fel a babaváró hitelt?

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.
2022. Július 25.
Államilag kamattámogatott babaváró hitel - Mit kell tudni róla? 
  1. A Babaváró hitel esetében maximum 10 millió forint igényelhető, legfeljebb 20 éves futamidőre. Az első 5 év alatt a hitel teljesen kamatmentes. A kamattámogatást nem kell visszafizetni, ha az első 5 évben legalább egy gyermekvállalás teljesül. A havi törlesztő – a kezességvállalási díjjal együtt – maximum 50 ezer Ft.
  2. A hitelösszeg szabadon felhasználható, akár lakásfelújításra, hitelkiváltásra, autóvásárlásra – de ingatlanvásárláshoz részben önerőként is felhasználható.
  3. A Raiffeisen Banknál az új és a meglévő ügyfelek is 120 000 forint jóváírást kapnak, a kölcsönösszeg kifizetését követő 30 napon belül, és nem kötelező számlát nyitni.
  4. Akár telefonon, bankfiókban érdeklődik, vagy a videobankárral beszél szívesebben, egy nagyjából 20 perces beszélgetés alatt minden részletről tájékozódhat, a Raiffeisen Bank szakértői kiszámolják a törlesztőrészleteket is.
  5. Amennyiben a futamidő első 5 évében egy gyermekvállalás teljesítésre kerül a kölcsön kamatmentes lesz a teljes futamidő alatt, két gyermekvállalás teljesítése esetén a fennálló tartozás 30%-a kérelmére állami előtörlesztésre kerül. Három gyermek vállalás teljesítése esetén a teljes fennálló tartozás kérelmére az állam által végtörlesztésre kerül.

2022. december 31-ig vehető igénybe! További információt szeretne, vagy igényelné a Raiffeisen Babaváró Kölcsönt? Ide kattintva minden részletes információt megtalál!

A Babaváró Kölcsön egy olyan kölcsön, amelyhez a babaváró támogatásról szóló 44/2019 (III.12.) Kormányrendelet (továbbiakban: Rendelet) szerint állami támogatásként kamattámogatás és gyermekvállalási támogatás (továbbiakban a kettő együtt: Babaváró támogatás) vehető igénybe. A babaváró támogatás igénybevételéről szóló szerződés 2022. december 31. napjáig köthető meg.

Oldalunkon összegyűjtöttük a kamattámogatással érintett Babaváró Kölcsönnel és a Gyermekvállalási Támogatással kapcsolatos legfontosabb információkat, hogy segítsünk Önnek eligazodni az igényléssel kapcsolatos tudnivalókban.

THM (kamattámogatással): 0,43% Kamattámogatás a teljes futamidő alatt (teljesül a gyermekvállalás az ötödik év végéig)

THM (kamattámogatás nélkül): 10,91% Kamattámogatás 5. évtől történő megszűnése esetén (nem teljesül a gyermekvállalás öt év alatt)

A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.