Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Masszírozással sokat tehetsz a kapcsolatodért

Szerző: Babaszoba.hu

2017. május 10.

Forrás: Medipress

Azon a párok tagjai, akik legalább heti kétszer 15 percen át egymást masszírozzák, jelentősen csökkentik a felgyülemlett stresszt.

A masszázs kellemes és nagyon hasznos is


Úgy tűnik, javul a kapcsolata azoknak a pároknak, akik rendszeresen megmasszírozzák egymást. Ráadásul nemcsak a masszírozás alanya, de masszírozó számára is pozitív hatással bír.
Sayuri Naruse, a Northumbriai Egyetem vendégkutatója és Dr. Mark Moss, pszichológiai professzor 38 párt vizsgált meg kutatása során. Naruse, aki maga is képzett masszőr, megmutatta a pároknak a szükséges módszereket, fogásokat, ami egy egyszerű 15 perces masszázshoz szükséges, majd megkérte a párokat, hogy 3 héten keresztül heti 2-3 alkalommal ismételjék meg otthonukban. A három hét során folyamatosan vizsgálták a párok mentális jólétét, illetve kurzus lejárta után is. Olyan önértékelési tényezőket vizsgáltak, mint mentális érettség, hangulat, fájdalom, érzelmi stressz, ingerlékenység.
Összességében azok, akik adták a masszázst, közérzetük "pontszámát" a 3 hét után 9%-kal jobbnak ítélték, míg akik kapták a masszázst, 12%-os javulásról számoltak be. Naruse hozzátette, hogy bár sokan tudják, hogy a masszázs jó hatással van ránk, a kutatások eredményei alapján adni ugyanolyan hasznos.
A kutatásról Bringhtonban megrendezett British Psychological Society Konferencián számoltak be.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék