Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Már állami kézben vannak a meddőségi központok

Szerző: Babaszoba.hu

2020. január 16.

Forrás: HVG.hu

A hat nagy meddőségi központ közül ötnél már meg is történt a cégbíróságnál az új tulajdonos bejegyzése, még azon a napon, amikor megjelent az állami kézre kerülésről szóló korményrendelet.

Már állami kézben vannak a meddőségi központok (Fotó: iStock)
A vezetőség maradt, ám a tulajdonos ezentúl a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a következő cégeknél: budapesti Forgács Intézet Egészségügyi és Szolgálató Kft., Kaáli Ambuláns Nőgyógyászati Intézet Kft., Várandós Egészségügyi Szolgáltató Kft., Sterilitas Egészségügyi Ellátó Kft. és a tapolcai Pannon Reprodukciós Intézet Egészségügyi és Szolgáltató Kft.. A szegedi Kaáli Intézetnél még csak folyamatban van az ügy - írja a HVG.
Habár a kormányzati kommunikáció szerint a gyermekvállalást, teherbeesést szeretnék segíteni, azért anyagilag is megéri a cégszerzés. 2018-as adatok szerint a 3 Kaáli-intézet összesen több mint 3 milliárd árbevételt tudhat maga mögött abban az évben, de a többi intézet is szép bevételt, és több tízmilliós profitot produkált két éve. Kimondható: befektetésnek sem utolsó a cégek megszerzése. 

Jó hír: februártól ingyenesek a kezelések

Sok gyermeket tervező, ám meddőséggel küzdő párnak jó hír: nem lesz korlátozva február elsejétől az államilag finanszírozott lombikkezelések száma. Továbbá a kezeléshez szükséges gyógyszerek tb-támogatása is nő 70-ről 90 százalékra. 
Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék