Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Lombiksztori: "A párom tartotta bennem a lelket"

Szerző: Somló-Bakos Dalma

2019. április 11.

Forrás: babaszoba.hu

Csehországig is elmentek, hogy gyermekük születhessen. A negyedik alkalommal sikerült nekik. Kérésükre a történetüket álnevekkel írtuk meg.

- A menstruációm mindig rendszertelen volt, hosszabb-rövidebb ideig kimaradozott, főleg párkapcsolati problémák és stressz miatt, nagymamám halála után pedig csak gyógyszer hatására szűnt meg a folyamatos vérzés - kezdi a történetét Sára. 2010-ben diagnosztizáltak nála a POF-et, vagyis a korai petefészek-kimerülést. Ez egy átlagosan minden 100. nőnél előforduló kórkép, a petefészekműködést stimuláló agyalapi mirigy termelte hormonok emelkedett hormonszintjével és ezzel párhuzamosan a petefészek hiányzó működésével járó állapotot és a menstruáció hiányát jelenti. Mint mondja, akkor még nem foglalkozott vele, hiszen párkapcsolata sem volt.
Lombiksztori: "A párom tartotta bennem a lelket"
Sára 2013-ban életmódváltásba kezdett: elkezdett rendszeresen sportolni, vitaminokat szedett, a DHEA-t is kipróbálta, illetve az akupunktúrát. A menstruációját Aviva torna segítségével, gyógyszerek nélkül sikerült meghoznia, igaz, mindig változó hosszúságúak voltak a periódusai. És ebben az időszakban ismerte meg a szerelmét, Patrikot.
Ahogy teltek az évek, egyre inkább vágytak a közös gyermekre, miután azonban természetes úton nem jártak sikerrel, tudták, a lombik lesz az ő útjuk. Itthon két intézményben is jártak, mindkét helyen a saját sejtes stimulációra szerették volna őket rábeszélni. "A húgom akkor már egy gyerek anyukájaként elmúlt 35. A petesejtdonor kérésemet meg se hallották. Akkoriban találtam egy csoportban a cseh klinikára, így kötöttünk ki 2015 októberében a brnoi Reprofit klinikán."
Nem kellett kint mindent újra megcsináltatni, elfogadták az alapvizsgálatokat, ultrahangot, amit a magyar nőgyógyász csinált. 2016 áprilisában történt meg az első beültetés, ami nem sikerült.
A következő "körre" még ez év augusztusában sor került. "Csináltattunk méhtükrözést, halosperm vizsgálatot (a spermiumok DNS károsodását mérő diagnosztikai módszer - a szerző), ezért MACS (spermium szelekciós módszer, mágnesesen aktivált sejt szelekció) is volt" - mondja Sára. Ekkor a protokoll kiegészült intralipid infúzióval és Endometrium karcolással. "Egyet ültettek be, nem sikerült. De maradt 3 fagyibabánk!" - tette hozzá Sára.
A folytatás 2017 nyarán jött el, közben igazi érzelmi hullámvasúton érezték magukat Patrikkal, és annak ellenére, hogy minden lelki akadályt elgördítettek maguk elől, továbbra sem akart érkezni a kisbabájuk.
"A negyedik kör előtt már nagyon el voltam keseredve. A párom tartotta bennem a lelket. Addig hisztiztem a Reprofitban, hogy felvették a vizsgálatok közé az ERA tesztet - szerintem nekem csinálták meg ott először, és sikerült!" - idézi fel boldogan Sára. A terhességét magas vérnyomás kísérte végig, ám 2018 augusztusában egészséges kislányuk született, Eszter.
Kapcsolódó cikkeink lombik témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék