Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kiderült, miért fagyasztatják le a nők a petesejtjeiket

Szerző: Babaszoba.hu

2017. július 13.

Forrás: Medipress

A magas iskolai végzettséggel rendelkező, munkájukban sikeres nők gyakran nem találnak maguk mellé hasonló kvalitásokkal rendelkező férfit, ezért aztán petesejtjeik lefagyasztása mellett döntenek számos esetben.

Kiderült, miért fagyasztatják le a nők a petesejtjeiket

Hosszú ideig tartotta magát a tévhit, hogy a nők azért vállalnak egyre később gyereket, mert fontos számukra a munkájuk. A valóság ennél jóval árnyaltabb: a problémát az okozza, hogy a magas végzettségű és ennek megfelelően magas jövedelmű nehezebben találnak maguknak olyan partnert, akivel szellemileg egy hullámhosszon lennének, és közösen tudnának önálló egzisztenciában gondolkozni.
Ezek a nők átlagosan 5500 fontot (kb. 1,7 millió forint) fizetnek azért, hogy petesejtjeik kiállják az idő próbáját. Helyzetük azonban nehéz, mivel egyre kevesebb férfi dönt úgy, hogy egyetemet végez. Az eredmény lehangoló: sok a magas végzettségű nő, kevés a hasonló kaliberű férfi.
Marcia Inhorn antropológus professzor, a Yale munkatársa 150 olyan nő adatait vizsgálta, akik különféle termékenységi klinikáktól kértek segítséget, ez alapján vonta le a fenti következtetéseket. "Egyfelől örvendetes tény, hogy egyre több nő vesz részt a felsőoktatásban, ugyanakkor nagy gondot jelent, hogy a férfiak igen gyakran nem tudnak mit kezdeni a nálunk sikeresebb, több pénzt kereső nőkkel, és nem mernek elköteleződni irányukban" - mondja a szakember.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék