Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így zárják ki az igazán rászorulókat a babaváró hitelből

Szerző: Babaszoba.hu

2019. július 9.

Forrás: 24.hu

Elindult a családvédelmi akcióterv, legtöbben a babaváró támogatás maximális összegét igénylik. Az első adatok alapján nyilvánvaló, hogy a magasabb jövedelműeknél jelenik meg a támogatás.

Naponta mintegy kétezren jelennek meg a kormányablakokban és járási hivatalokban a családvédelmi akciótervhez kapcsolódó ügyeket intézni - ezt Novák Katalin mondta az MTI-nek. Hozzátette azt is, hogy a bankok visszajelzése alapján a legtöbben a babaváró támogatás maximális összegét igénylik.
Így zárják ki a jobban rászorulókat a babaváró hitelből
Az Azénpénzem.hu szerint az első adatok azt mutatják, hogy a magasabb jövedelműeknél landol a támogatás. Erre enged következtetni a gyorsaság és az összeg maximalizálása is. A kormány eredeti célja is alighanem ez volt, a jobban rászorulók nehezített pályán mozognak. A szabályozás úgy lett kialakítva, hogy több olyan társadalmi réteg van, amelyeket kizártak vagy legalábbis megnehezítették a támogatás felvételét. Az igénylésekről a bankok saját, szigorúan titkos hitelbírálatuk alapján dönthetnek.
Akinek volt korábban hitele és problémája volt a törlesztéssel, nehézségbe ütközhet a babaváró hitel igénylésénél.Mert bár a volt KHR-listások (ha kifizették a tartozásukat) felvehetnek babavárót, de ha valamilyen kedvezményt kaptak a problémás hitel lezáráshoz a banktól, úgy tűnik, nem fogják megkapni a kamatmentes szabad felhasználású babavárót - írja a 24.hu.
Nem mindenkinek mehet a hitelkiváltás sem. Mert bár szabad felhasználású hitelről van szó, így a hitelkiváltást megtiltani nem lehet, azonban lehet úgy számolni, hogy a bank a meglévő és az annak kiváltására felveendő kölcsön törlesztési terhét együttesen veszi figyelembe a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) számítása során.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék