Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ha nem jön a baba, kamatostul kell visszafizetni a milliókat

Szerző: Babaszoba.hu

2019. február 13.

Forrás: Index.hu

Számos dolog nem teljesen tiszta a kormány 7 pontos családvédelmi akciótervének részleteivel kapcsolatban. A 10 milliós kamatmentes hitellel kapcsolatban is merült fel kérdés.

Ha nem jön a baba, kamatostul kell visszafizetni a milliókat
A kormány 7 pontos családvédelmi akciótervét vasárnap jelentette be a miniszerelnök, azóta Novák Katalin államtitkár több ponton is finomított, részletezett, mert számos kérdés felmerült. Az egyik ilyen kérdés a gyermekvállalásért járó 10 milliós kamatmentes hitellel kapcsolatban volt: nem lehetett tudni, hogy milyen következményei lesznek annak, ha valaki nem szül időben gyereket, illetve fel lehet-e venni előre a hitelt.
Novák Katalin az ATV-nek elmondta, hogy 5 éven belül kell a vállalt gyereket megszülni, egyébként a hitelt kamatostul kell visszafizetni. A Portfolio.hu az államtitkár nyilatkozata alapján azt valószínűsíti, hogy a hitel nem alanyi jogon fog járni, hanem banki hitelbírálat kell hozzá - írja az Index.
Azt nem lehet tudni, hogy a kamat mekkora lesz azoknak, akik nem teljesítik a vállalást, de az kiderült, hogy a hitel felvételéhez szükséges banki költségeket az állam fizeti.
A 10 millió forintos szabad felhasználású kamatmentes hitelt 18 és 40 év közötti, három év munkaviszonnyal rendelkező, első házasságban élő nők tudják felvenni, a hitel törlesztését az első gyermek születése után három évre felfüggesztik. A második gyerek születése után már nemcsak a törlesztést függesztik fel újabb három évre, de a tartozás 30 százalékát el is törlik, a harmadik gyermek után pedig az egész tőketartozást eltörlik.
Kapcsolódó cikkeink családpolitika témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék