Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezért fagyasztatják le egészséges nők a petesejtjeiket

Szerző: Babaszoba.hu

2018. július 13.

Forrás: MedicalOnline

Általánosan elterjedt vélekedés, hogy a nők azért fagyasztatják le a petesejtjeiket, mert tanulni vagy karriert építeni akarnak párkapcsolat és család helyett. Most egy kutatás feltárta a valós okot, ami egyáltalán nem ez.

Ezért fagyasztatják le egészséges nők a petesejtjeiket
Az Európai Humán Reprodukciós és Embriológus Társaság konferenciáján mutatták be annak a kutatásnak az eredményeit, amelyik feltárta, mi motiválja az egészséges nőket petesejtjeik lefagyasztására - írja a medicalonline.hu.
Az ok pedig az, hogy nem sikerül stabil párkapcsolatot kialakítaniuk egy olyan férfival, aki elkötelezett és gyereket, családot szeretne - nyilatkozta a kutatás vezetője, Marcia Inhorn.
Az emberek általában azt hiszik, hogy a nők azért fagyasztatnak le petesejtjeikből, mert előbb a karrierre akarnak koncentrálni és attól félnek, hogy mire eljön a gyermekvállalás ideje, esetleg bajban lennének. A valóság azonban az, hogy a stabil, elkötelezett partner hiánya motiválja petesejt lefagyasztásra a nőket. A vizsgálat legalábbis - amelybe 114 amerikai és 36 izraeli nőt vontak be - ezt az eredményt hozta.
A kutatásban részt vevő nők 85 százaléka egyedülálló volt, amikor lefagyaszttatta a petesejtjeit, a karrier-cél utolsó helyen állt a motivációikban.
Azok, akik párkapcsolatban éltek (mindössze 15 százalék) a lefagyasztás idején, olyan férfival éltek együtt, akik még nem akartak gyereket, vagy túl bizonytalan, esetleg friss volt a kapcsolat, esetleg a partnerük egyáltalán nem akart gyereket. A nők zöme a 30-as éveik végére sem élt stabil párkapcsoltban, és már beteljesültek karrier álmaik.
Az elektív oocyta prezerváció vagyis a petesejt lefagyasztást egyre többen választják. Egy 35 év alatti nőnek 10-12, míg egy 35 feletti nőnek kb. 20 petesejtet kell lefagyasztatnia ahhoz, hogy később esélye legyen teherbeesni.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék