Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ezekben a megyékben tombol most az influenza

Szerző: Babaszoba.hu

2019. február 7.

Forrás: MTI/babaszoba.hu

Továbbra is nő az influenzás betegek száma, a múlt héten 20 százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzás panaszokkal, mint egy héttel korábban. A legtöbb beteg a gyerekek közül kerül ki.

Ezekben a megyékben tombol most az influenza
Az influenzások száma az előző héten is nőtt, 20 százalékkal többen, 77 550-asn fordultak orvoshoz panaszaikkal január 28-február 3. között.
Budapesten és további 15 megyében emelkedett, három megyében nem változott, egy megyében csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma. Tolna, Heves és Hajdú- Bihar megyében van a legtöbb beteg, de sokan fordultak orvoshoz Pest, Fejér, Veszprém, Vas, Zala, Békés és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben.
A betegek korösszetételében nincs változás, továbbra is a gyerekek közül kerül ki a legtöbb influenzás: 35,5 százalékuk gyerek, 34,5 százalékuk 15-34 éves, 23 százalékuk tartozik a 35-59 évesek korcsoportjába, 7 százalékuk pedig 60 éven felüli.
A laboratóriumi vizsgálatok szerint a az influenzát az A vírus okozza, de az idei járvány alatt először a múlt héten influenza B vírus okozta fertőzést is diagnosztizáltak.
Idén kevesebb halálos áldozata lehet a járványnak, mert a pár évvel ezelőtti súlyos influenzajárvány egyfajta védettséget nyújt. Akkor a lakosságot váratlanul érte a járvány, kevesen voltak beoltva és az áldozatok száma is magasabb volt.
Az influenza tünetei a magas láz, végtagfájdalom, fejfájás, légúti panaszok. Szövődménye lehet tüdőgyulladás, középfülgyulladás, agyhártyagyulladás, szívelégtelenség, vesekárosodás, asztmás roham. Akik beoltatták magukat influenza ellen és elkapják a vírust, enyhébb tünetekre és gyorsabb felépülésre számíthatnak és kisebb esélyük van a szövődmények kialakulására.
Kapcsolódó cikkeink influenzajárvány témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék