Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Első házasok kedvezménye 2020

Szerző: Gaál Bernadett

2019. december 31.

Forrás: babaszoba.hu

A friss házasok közül még mindig kevesen használják ki az első házasoknak járó kedvezményt, pedig a támogatás két évig jár és a családi adókedvezménnyel együtt is igénybe vehető. Nálunk mindent megtudhatsz az első házasok kedvezményéről.

A kedvezményre értelemszerűen az első házasok jogosultak, ám változtattak a jogszabályon, és néhány éve a bejegyzett élettársi kapcsolatban élőkre is kiterjesztették.

Mekkora összeget jelent az első házasok kedvezménye?

A kedvezmény azt jelenti, hogy a házasságkötést, illetve a bejegyzett élettársi kapcsolatot követő 24 hónapon keresztül a felek együttesen havi 5000 forint adókedvezményt kapnak, amely gyermekáldás esetén a családi kedvezménnyel együtt is igénybe vehető. A kedvezmény azoknak jár, ahol legalább az egyik házastárs első házasságát köti.
Első házasok kedvezménye

Hogyan igényelhető az első házasok kedvezménye?

Az első házasok kedvezményéről nyilatkozatot kell kitölteni, amelyet le kell adni a munkáltatónak. Fontos megjegyezni, hogy a kedvezményt (ahogy később a családi adókedvezmény esetében) már az adóelőlegből is érvényesíteni lehet, vagyis összességében kevesebb adminisztrációval jár, és a feleknek a szja-bevallási tervezetüket sem kell később kiegészíteniük.
Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék