Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Egyszerre jön a babaváró hitel és a hitelfelvétel szigorítása

Szerző: Babaszoba.hu

2019. május 29.

Forrás: 24.hu

A babaváró hitelt igényelni szándékozó fiatal házasoknak körülbelül 60 százaléka felel majd meg a jogszabályi feltételeknek és a bankok kockázatkezelési és hitelbírálati követelményeinek.

Júliusban lép életbe több új, a családvédelmi akcióterv keretében bevezetett hitellehetőség, éppen azon a napon, amikortól az adósságfék szabályok szigorítása is hatályossá válik - írja a 24.hu az Azénpénzem.hu nyomán.
Egyszerre jön a babaváró hitel és a hitelfelvétel szigorítása
A bankok ráadásul további megkötéseket is eszközölhetnek, és úgy tűnik, hogy élni is fognak ezzel a lehetőséggel.
A City Hitelbróker (CHB) 18-40 év közötti 300 fős, kismamák körében végzett felmérése alapján a kismamák 80 százaléka tervezi igénybe venni a július 1-jétől induló babaváró hitelt. A megkérdezettek többsége a maximális, 10 millió forintos összeget venné fel. A CHB szakértői szerint az előzetes becslések alapján a babaváró hitelt igényelni szándékozó fiatal házasoknak körülbelül 60 százaléka felel majd meg a jogszabályi feltételeknek és a bankok kockázatkezelési és hitelbírálati követelményeinek.
Akinek már van hitelük vagy alacsonyabb a jövedelmük, csak kisebb összegre lesznek jogosultak. A CHB becslése szerint egy átlagos jövedelemmel rendelkező házaspár várhatóan 6-7 millió forintos összegre lesz hitelképes.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék