Teherbeesés

Dolgok, amikre akkor jössz rá, ha babát szeretnél

Szeretnétek a pároddal gyermek vállalni? Ilyenkor az életed minden részletét egészen másképp kezded látni.
2020. Május 05.
Dolgok, amikre akkor jössz rá, ha babát szeretnél (Fotó: Getty Images)

Vannak a dolgok, amiket eddig nem biztos, hogy észrevettél az életmódoddal, önmagaddal, a pároddal, a petefészkeiddel kapcsolatban, de ha próbálkoztok a babával, akkor szembetűnőbbek lesznek. Íme ezek közül néhány.

A menstruációs ciklus örökké tart

Az a két hét, ami az ovuláció és a terhességi teszt megcsinálása között telik el, biztosan módosítja a tér-idő kontinuumot! Olyan, mintha minden nap dupla olyan lassan telne el. Bármit is észlelsz a szervezetedben tünetként, arra azonnal rá is keresel az interneten. Rengeteg időt töltesz a terhesség jeleiről való olvasgatással, a melleid vizsgálatával, és még inaktív terhességi fórumok böngészésével is. És még mindig maradt 11 napod a tesztig.

Fogalmad sincs, hogy kell pelenkát cserélni

Ez bevillanhat egy pelenkareklám hatására, vagy ha meglátsz valakit egy kisbabával, aki éppen pelust visel: tulajdonképpen soha nem próbáltad még, hogy kell kicserélni egy pelenkát! Hogy maradnak rajta a babán? Tépőzár? Ragasztó? Elől és hátul is van? A lányok és a fiúk ugyanolyat hordanak?

Nem egészen érted, hogy működik a köldökzsinór

Persze mindannyian láttunk már képeket aranyos újszülöttekről a születés után, akik pocakjához kapcsolódik a köldökzsinór. De pontosan mihez is kapcsolódik? Az egész köldökzsinór jön a babával együtt a születésekor? És mire is való pontosan?  Ételt és oxigént szállít? Ezután megfogadod, hogy többet fogsz olvasni róla.

Hányszor káromkodsz?

Te jó ég, ilyen gyakran mondok csúnya szavakat? Sok leendő édesanya agyán átfut ez a gondolat, amikor elkezdi felismerni, hány szituációban hagyja el a száját egy-egy csúnya szó. Erről le kell szokni, mire a baba megszületik?

A méhnyaknyák, mint a termékenység kulcsa

Amikor próbálsz teherbe esni, valószínűleg izgatottan várod az ovulációd napját. Ennek egyik jelzője a tojásfehérje színű és állagú méhnyaknyák, amit korábban lehet, hogy nem is kísértél figyelemmel.

A lakásban minden fehér – és üvegből van

Eddig még észre sem vetted, de nem csak a szőnyegek fehérek, a kanapé, a falak, de még a nadrágod is. És minden üvegből van, beleértve az étkezőasztalt.

Babakocsit vásárolni nem egyszerűbb, mint autót venni

Ki gondolta volna, hogy ennyi modell van? Vékony és vastag kerékkel? Variálható változat? Megfordítható? Összecsukható? Kocogáshoz való? Vagy biciklizéshez? Annyira izgalmas, hogy az összes típust látni szeretnéd, és kipróbálni!

A párod komolyan ilyen neveket szeretne adni a gyereketeknek?

Már kislány korod óta tudod, hogy szeretnéd hívni a gyermekeidet? A párod miért szeretné ezt elrontani, és valamilyen mókás nevet adni a gyereknek?

Könnyebb bekerülnie a babának, mint kijönnie

Néhány hónapja azon munkálkodtok, hogy babátok legyen, ami sikerülni is fog. Persze, néha fáradt vagy, esetleg nincs olyan hangulatod, de ez nem olyan rémes. De az, hogy a baba ki is fog jönni egyszer, az ijesztő! Megfogadod, hogy több videót nem nézel a témában, de már túl késő.(Cikk forrása: todaysparent.com)