Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Az elhízás radikálisan lecsökkenti a teherbeesés esélyét

Szerző: Babaszoba.hu

2017. február 13.

Forrás: Medipress

Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézetének felmérése szerint, ha egy nő és a partnere egyaránt elhízottak, nagyjából felére csökken az esélyük arra, hogy megfoganjon a gyermekük egy adott menstruációs ciklus alatt.

Az elhízás radikálisan lecsökkenti a teherbeesés esélyét

Azaz a normál súlyú párokhoz képest esetükben jóval lassabban sikerülhet a nőnek teherbe esnie.
A 2005 és 2009 között végzett vizsgálatban összesen 501 michigani és texasi pár vett részt, akik valamennyien szerettek volna gyereket. A párok között nem voltak meddők, a nők életkora 18 és 40 év között volt, és a férfiak is valamennyien 18 éven felüliek voltak. A kutatók valamennyi párt megkérték, hogy jegyezzék fel életmódjukat, szokásaikat, kórtörténetüket, vezessenek naplót a szeretkezéseikről, a nők pedig menstruációs ciklusukat és a terhességi tesztek eredményeit is rögzítsék folyamatosan.
A kísérletben résztvevők magasságát, testsúlyát, derék- és csípőkörfogatát szintén megmérték, ami alapján a nők 27, illetve a férfiak 41 százaléka számított elhízottnak. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknál a pároknál, ahol mindketten elhízottak voltak, 55 százalékkal hosszabb idő alatt jött csak össze a gyerek, mint azoknál, akik normál súllyal rendelkeztek.
A Human Reproduction című lapban közzétett kutatást vezető Rajeshwari Sundaram hozzátette, hogy amennyiben a párok lefogynak, az esélyük is megnő a gyerekvállalásra, ezért mindenképpen érdemes minden családalapításra készülő párnak egészségesen étkeznie és többet mozognia, hiszen így közös vágyuk is hamarabb teljesülhet, emellett a cukorbetegség, a rák és a szívbetegség kockázatát is csökkenthetik.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék