Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Arcunk formája és mérete sokat elárul szexualitásunkról

Szerző: Babaszoba.hu

2017. szeptember 26. | Frissítve: 2017. szeptember 28.

Forrás: Medipress

Azok a férfiak és nők, akiknek rövidebb és szélesebb arcuk van, rendszerint szexuálisan motiváltabbak, mint egyéb arcdimenzióval rendelkező társaik - derül ki a kanadai Nipissing University friss kutatásából.

Arcunk formája és mérete sokat elárul szexualitásunkról

A kutatás azt vizsgálja, hogy vajon az arc jellegzetességei milyen szerepet játszanak a párválasztásban és a szexuális motivációban. Az utóbbi időben egyre több kutatás született azzal kapcsolatban, hogy bizonyos pszichológiai és viselkedésbeli jellegzetességek hogyan függnek össze az arc bizonyos szélességgel és magassággal kapcsolatos adataival.
A szögletes arcú férfiak a megfigyelések szerint agresszívabbak, dominánsabbak, kevésbé etikusak, ugyanakkor rövidtávú szexuális partnerként vonzóbbak, mint vékonyabb és hosszabb arcú társaik. A kutatók szerint a különbségek a tesztoszteronszinttel hozhatók összefüggésbe, amelynek különbségei elsősorban pubertáskorra vezethetők vissza.
A kutatás során a szakemberek két felmérést is összevetettek. Az egyik során 145 olyan hallgatót vizsgáltak, akik a kérdőív kitöltésekor romantikus kapcsolatban álltak. A kérdések az interperszonális viselkedésükre és a szexuális vágyukra vonatkoztak. A résztvevők fényképei alapján aztán az arc analízisére is sor került.
A másik felmérés során 314 hallgató a fentiek mellett a szexuális, szocioszexuális orientációjával kapcsolatos is válaszolt, illetve arra, hogyan állnak a hűtlenséggel. Ez azért volt érdekes, hogy miként állnak az alkalmi kapcsolatokhoz.
"Az eredmények egyértelműen mutatják, hogy az arcberendezkedés fontos információt árulhat el az emberi szexualitás motivációiról" - fogalmaz a kutatást vezető Steven Arnocky.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék