Teherbeesés

Arcunk formája és mérete sokat elárul szexualitásunkról

Azok a férfiak és nők, akiknek rövidebb és szélesebb arcuk van, rendszerint szexuálisan motiváltabbak, mint egyéb arcdimenzióval rendelkező társaik - derül ki a kanadai Nipissing University friss kutatásából.
2017. Szeptember 26.

A kutatás azt vizsgálja, hogy vajon az arc jellegzetességei milyen szerepet játszanak a párválasztásban és a szexuális motivációban. Az utóbbi időben egyre több kutatás született azzal kapcsolatban, hogy bizonyos pszichológiai és viselkedésbeli jellegzetességek hogyan függnek össze az arc bizonyos szélességgel és magassággal kapcsolatos adataival.

A szögletes arcú férfiak a megfigyelések szerint agresszívabbak, dominánsabbak, kevésbé etikusak, ugyanakkor rövidtávú szexuális partnerként vonzóbbak, mint vékonyabb és hosszabb arcú társaik. A kutatók szerint a különbségek a tesztoszteronszinttel hozhatók összefüggésbe, amelynek különbségei elsősorban pubertáskorra vezethetők vissza.

A kutatás során a szakemberek két felmérést is összevetettek. Az egyik során 145 olyan hallgatót vizsgáltak, akik a kérdőív kitöltésekor romantikus kapcsolatban álltak. A kérdések az interperszonális viselkedésükre és a szexuális vágyukra vonatkoztak. A résztvevők fényképei alapján aztán az arc analízisére is sor került.

A másik felmérés során 314 hallgató a fentiek mellett a szexuális, szocioszexuális orientációjával kapcsolatos is válaszolt, illetve arra, hogyan állnak a hűtlenséggel. Ez azért volt érdekes, hogy miként állnak az alkalmi kapcsolatokhoz.

„Az eredmények egyértelműen mutatják, hogy az arcberendezkedés fontos információt árulhat el az emberi szexualitás motivációiról” – fogalmaz a kutatást vezető Steven Arnocky.

Kapcsolódó cikkeink:

Amikor a szex elveszi az eszed…

Amikor férjet választunk, általában a “jófiúk” mellett döntünk

Forrás: Medipress