Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Állami támogatás jöhet meddő pároknak

Szerző: Babaszoba.hu

2017. május 29.

Forrás: Magyar Idők

Kibővülhet a lombikprogram finanszírozási rendszere, azok kaphatják majd, akik részt vesznek az államilag támogatott lombikprogramban.

Állami támogatás jöhet meddő pároknak

Kibővül a lombikprogram finanszírozási rendszere, segítséget kapnak azok a párok, akik valamilyen meddőségi problémával küzdenek - értesült a Magyar Idők. Információik szerint a kormány a közeljövőben dönthet a támogatási rendszer felülvizsgálatáról, valamint a társadalombiztosítás általi finanszírozás emeléséről. Utóbbit azok vehetik majd igénybe, akik részt vesznek az államilag támogatott lombikprogramban.
A lap úgy tudja, hogy ez a lépés része a családpolitikai intézkedéseknek, költségvetési vonzata szerepel a jövő évre tervezett büdzsében.
Az állam jelenleg maximum öt beültetést finanszíroz. A beültetést számos olyan orvosi vizsgálat előzi meg, amelyek komoly összegeket emésztenek fel: különböző vérvizsgálatokat a pár mindkét tagjának. Ezek jobbára hepatitis- és AIDS-szűrések, illetve női és férfi hormonvizsgálatok, amelyek fejenként mintegy 25-30 ezer forintba kerülnek. A lombikeljárás előtti ultrahangvizsgálat 15 ezer forint, a méhtükrözés elérheti a 70 ezer forintot, míg a petevezeték-átjárhatósági vizsgálat 30-40 ezer forintba kerül. Maga a mesterséges megtermékenyítés költsége pedig - noha egy részét a tb támogatja - elérheti a 250 ezer forintot is.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék