Teherbeesés

Akár 70 évesen is lehetne szülni?

Indiában becslések szerint 20 ezer termékenységi klinika van, köztük olyanok is, amelyek életkori határok nélkül vállalnak mesterséges megtermékenyítést. Egy 70 éves nőnek is lehetővé tették, hogy gyermeket vállaljon.
2018. Augusztus 02.
Akár 70 évesen is lehetne szülni?

Az indiai Rajo Devi Lohan 79 éves és van egy 9 éves kislánya. Házassága 56 éve alatt nem esett teherbe, végül lombik eljárással lett gyermeke, 70 évesen.

Indiában a mesterséges megtermékenyítés ipara virágzik: egyes becslések szerint 20 ezer termékenységi klinika is működik az országban.

A lombikeljárás már 40 éve létezik, de sok országban korlátozzák, hogy hány évesen vehető még igénybe, pl. Németországban 25 és 40 év között, Ausztriában a menopauza jelenti a beavatkozás időhatárát. Indiában viszont szinte minden lehetséges, mert nem minden klinika tartja be a helyi orvosi szervezet (Indian Council of Medical Research) ajánlását, amely 50 év felett nem javasolja a beavatkozásokat.

A 70 éves nő más petesejtjével, de férje örökítő anyagával esett teherbe – írja a medicalonline.hu a Privátbankár nyomán.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MedicalOnline