Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A korkülönbség igenis számít a párkapcsolatokban

Szerző: Babaszoba.hu

2017. augusztus 17. | Frissítve: 2019. január 10.

Forrás: Medipress

Kezdetben azok a férfiak a leginkább elégedettek, akik náluknál jóval fiatalabb nőt vettek feleségül. A házasság azonban ilyenkor hat-tíz év alatt igen gyakran tönkremegy - derül ki egy friss kutatásból.

Hosszú távon a hasonló korúak kapcsolata a legboldogabb


Úgy tűnik, hosszútávon azok a házasságok működnek a legjobban, amelyek két hasonló korú ember szövetségéről szólnak. Ilyenkor a pár sokkal inkább összhangban van, hasonló életszakaszon mennek keresztül, megegyeznek a prioritásaik, és anyagilag sem függ egyik a másiktól.
A szakemberek 13 éven át tanulmányozták több ezer ausztrál háztartást, és megállapították, hogy a legtöbb esetben anyagi problémák miatt érnek véget azok a házasságok, ahol nagy a korkülönbség.
"A férfiak kezdetben a jóval fiatalabb feleség mellett a leginkább elégedettek, ahogyan az idősebb nők mellett kevésbé örülnek. Ugyanez a nőkre is jellemző: a legjobban a jóval fiatalabb férjnek örülnek, a legkevésbé a jóval idősebb férj teszi őket boldoggá" - mondja a friss kutatás vezetője, Terra McKinnish, a University of Colorado munkatársa.
Idővel aztán ez mindkét nem esetében változik: minél nagyobb a korkülönbség, annál drasztikusabban. Mint kiderült, hosszútávon a hasonló korú párok a legboldogabbak együtt.
Ezek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék