Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A kisspeptin nevű szerelmi hormon a meddő nőknek is segíthet

Szerző: Babaszoba.hu

2017. február 7. | Frissítve: 2017. február 10.

Forrás: Medipress

Létezik egy kisspeptin nevű hormon, amely a szerelemért és a szexért felelős, és léteznek bizonyos módszerek, amelyek segítségével a hormon hatása még inkább kiaknázható - derül ki egy friss kutatásból.

A kisspeptin nevű szerelmi hormon a meddő nőknek is segíthet

A kisspeptin egy szervezetben előforduló hormon, amely segít más reproduktív hormonok elszabadulásában a szervezetben.
A kutatásban 29 egészséges, heteroszexuális férfi vett részt. Egy részük kisspeptin injekciót kapott, míg a kontrollcsoport placebo-injekciót. Ezt követően mindannyian agyi vizsgálaton estek át, miközben különböző típusú képeket mutattak nekik a szakemberek.
Kiderült, hogy a kisspeptin-injekciót követően a romantikus és szexuális tartalmú képsorok ugyanazokat az agyterületeket ingerelték, amelyek szexuális izgalom és romantikus érzések hatására aktválódnak alapesetben.
"Mindez azt sejteti, hogy számos pszichoszexuális betegség gyógyítható a kisspeptin segítségével. Ezek azok a problémák, amelyeknek szervi oka nincs, mégis gondot jelentenek. Többek között például a meddőséget sem csak biológiai, hanem érzelmi tényezők befolyásolják" - fogalmaz a kutatást vezető Waljit Dhillo, az Imperial College London munkatársa.
A különféle pszichoszexuális problémák kezelése mellett a depressziós tünetek esetén is ígéretes alternatíva lehet a kisspeptin-injekció - vélekednek a szakemberek.
Az anyag a Journal of Clinical Investigation című szaklap friss számában került publikálásra.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék